Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 106. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

22.12.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 106. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi ;     

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz;

Diyarbakır Barosu olarak bugün yine Cuma günü aynı saatte Diyarbakır Adliyesi önünde protesto etkinliğimizi sürdürüyoruz. Tam 106 haftadır burada yaz kış hiç ara vermeden  bu protesto etkinliğimizi sürdürdük.  Tam 106 haftadır buradan Tahir Elçi'nin katillerinin bulunmasını, yargıya teslim edilmesini  talep ediyoruz.  Ne yazık ki üzerinden geçen 2 yıla rağmen henüz Tahir Elçi'nin failleri bulunmadı ve failler yargıya teslim edilmedi.  Tam'da 2 yılı aşkın bir süreyi geride bıraktık arkadaşlar.  Tahir Elçi neredeyse canlı yayında onlarca kamaranın önünde 3 polis kamerasının bulunduğu  ve yüzlerce polisin güvenlik önlemi aldığı bir ortamda  katledildi. 

Olay sonrasında hepiniz bildiği saat 10.53'te gerçekleşen cinayetten sonra saat 13.00'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve  Tahir Elçi'nin vurulduğu Yenikapı Sokak tamamen güvenlik güçleri tarafından tamamen kendi hakimiyetlerinde olacak şekilde kuşatıldı  dosyanın içeriği ile ilgili biz kamuoyu ile çok ayrıntılı bilgiler paylaştık.  Hepinizin bildiği üzere saat 13.00'te keşif yapılamadı ve söz konusu deliller toplanamadı. 

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında  çıkan haberlere dikkat çekmek istiyorum olay yerinde delillerin toplanmamış oluşunun söz konusu bölge hendek ve çatışmaların olması hasebiyle  delillerin tam olarak toplanamadığı  ve keşfin tam olarak yapılamadığı yönünde  son dönemde bazı haberler yapıldı.  Biz her fırsatta söylüyoruz söz konusu basın açıklamasının yapıldığı ve ölümün gerçekleştiği yer tamamen güvenlik güçlerinin kontrolünde olan bir nokta. Oradan delillerinin toplanmamış olması tamamen soruşturma makamının ve kolluk kuvvetlerinin sorumluluğunda olan bir husus.  

Bu sorumluluğu herhangi bir şekilde bertaraf etmek ve ortadan kaldırmak  veya bunun aksine bir beyanda bulunmak  ne  hukuken  ne de toplum vicdanında aklanmaya sebebiyet veremez değerli arkadaşlar.

Tahir Elçi'nin ölümünün 2'inci yılında hepiniz bildiğiniz üzere Diyarbakır'da İstanbul'da Ankara'da bir dizi etkinlikle kendisini hem andık hem de faillerinin bulunmayışını protesto ettik.  Tahir Elçi anma haftasındaki yoğun katılımdan  bizim Diyarbakır Barosu olarak ayrıca çıkardığımız bir sonuç var.  Hepinizin bildiği üzere Tahir Elçi'nin  temsil ettiği  ve savunduğu değerler barış, adalet,  demokrasi  ve özgürlük idi. Bu yoğun talep ve ilgiden bir kez daha gördük ki tüm Türkiye toplumunun barışa, demokrasi, adalete olan özlemi ne kadar büyük. Aslında Türkiye toplumu adil ve özgür bir ülkede yaşamak istiyor.  Biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'nin savunmuş olduğu ve temsil ettiği bu değerleri  yüceltmeye ,bu toplumda gerçekleştirmeye , var etmeye bütün gücümüzle  çalışacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.

Anma etkinliğimize ilgi gösteren ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Her hafta olduğu gibi yine 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak. Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir.