Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 105. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

15.12.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 105. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;     

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz;

Her hafta olduğu gibi bugün yine Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme olmamasını protesto etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Bildiğiniz üzere bu hafta İnsan Hakları Haftasıydı. Bu temelde Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, Tabipler Odası ve Hak inisiyatifi olarak insan hakları haftası münasebetiyle bir takım etkinlikler gerçekleştirdik.

Bugün yine bu kapsamda bu kurumlarla birlikte Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. 1948 yılında bildiğiniz üzere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kabul edildi.

Aradan geçen 69 yıl boyunca sürekli İnsanlık bu beyannameyi tartıştı. Gelinen noktada 69 yıl sonra Türkiye'de bu beyanname ile garanti altına alınan yaşam hakkının devlet tarafından ihlal edilip edilmediğini, korunup korunmadığını halen tartışıyoruz ve şunu diyebiliriz ki yaşam hakkı devlet tarafından ihlal edilmemiş olsa bile korunmamıştır. 69 yıl geçmesine rağmen halen insanlık aynı noktadır.

Anma etkinliğimize ilgi gösteren ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Her hafta olduğu gibi yine 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak. Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir.