Baro Başkanımızın Katledilişinin 104. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

08.12.2017

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 104. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz;

Her hafta olduğu gibi bu Cuma'da Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Tahir Elçi soruşturma dosyasında her hangi bir ilerleme olmaması ve  faillerin açığa çıkarılmamasını protesto etmek amacıyla bu bugün yine Diyarbakır Adliyesi önündeyiz.

Bildiğiniz üzere Tahir Elçi'nin aramızdan ayrılışının üzerinden 2 yıl geçti. Geçen hafta Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'yi toplumun hafızasında canlı tutmak amacıyla önceki yıl da gerçekleştirdiğimiz gibi bir anma haftası gerçekleştirdik. Tahir Elçi'yi anma haftasında bizleri yalnız bırakmayan Sivil Toplum kuruluşu temsilcilerine, Baro Başkanlarımıza, bizi yalnız bırakmayan Tahir Elçi sevenlerine ve dostlarına sizler aracılığıyla buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

önümüzdeki hafta insan hakları haftası Tahir Elçi verdiği insan hakları mücadelesiyle  toplum ve bizlerin hafızasına kazınmış yılmaz bir insan hakları savunucusuydu. Bu anlamda kendisini minnetle anıyoruz.

Anma etkinliğimize ilgi gösteren ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Her hafta olduğu gibi yine 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak. Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir.