Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 103. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

01.12.2017

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 103. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi ;     

Değerli Basın Emekçileri Hoşgeldiniz 

         Bugün Başkanımız Tahir ELÇİ’yi anmak için Diyarbakır Adliyesi önünde 103. Kez toplanmış bulunmaktayız. Toplumu, sivil yaşamı, yargı sistemini ve hatta ülkenin siyasi atmosferini derinden etkileyen bu cinayet, bildiğiniz gibi geçen 28 Kasımda 2. Yılını doldurdu. 2 yıllık süreçte Tahir ELÇİ cinayetine ilişkinhukuki ve ahlaki yükümlülüğü bulunan yetkililer kayda değer herhangi bir işlem yürütmediler. Belki de bu cinayetin aydınlatılması için çaba gösteren Bizlerin yılmasını ve konunun gündemden düşmesini beklemekteler. Buradan hemen ifade edelim ki; asla bıkkınlık göstermeyeceğiz ve Tahir ELÇİ adını asla gündemden düşürmeyeceğiz. Gelinen aşamada, Tahir ELÇİ cinayetine ilişkin adli soruşturmada hiçbir ilerleme yok! Yürütüldüğü iddia edilen idari soruşturmanın da akıbeti belli değil! Böylesi bir duruma karşı asla sessiz kalmayacağız.

         Şunun da altını çizerek söyleyelim, Biz Yetkililerden adalet dilenmiyoruz. Yetkililere, yükümlülüklerini ve görevlerini hatırlatıyoruz. Bu yükümlülüklerini ve görevlerini layıkı ile yerine getirmelerinin hukuki ve ahlaki bir mecburiyet olduğunu ifade ediyoruz. Devlete hükümet edenler, bu cinayetin aydınlatılması için kamu gücünü gerektiği gibi kullanmak zorundalar. Diğer taraftan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da yürüttüğü adli soruşturmayı derinleştirmek zorundadır. Soruşturma dosyasında tatmin edici ve sonuç alıcı adımlar atmalıdır. 

         Değerli Basın Emekçileri;

         Bildiğiniz gibi Başkanımız Tahir ELÇİ'yi anmak için 28 Kasım 2017 tarihinden bu yana bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de 2 Aralık 2017 tarihinde saat 11:30 da İstanbul Taksim Meydanından Galatasaray Meydanına kadar gerçekleştireceğimiz yürüyüş olacaktır. Tüm kesimleri bu yürüyüşe Sizlerin aracılığıyla davet ediyoruz.

 

         Anma etkinliğimize ilgi gösteren ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

         Her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak, herkesi oturma eylemine davet ediyorum.