Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 102. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

24.11.2017

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 102. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi ;     

Değerli Basın Emekçileri Hoş geldiniz

         Bugün adalet arayışımızı dile getirmek için Diyarbakır Adliyesi önünde 102. Kez toplanmış bulunmaktayız. Başkanımız Tahir ELÇi cinayetine ilişkin soruşturmanın sonuçsuz kalmaması için tam 102 haftadır etkinlik düzenliyoruz. Adliye önündeki bu etkinliklerimiz dışında da çok farklı etkinliklerimiz oldu. Her etkinliğimizde Tahir ELÇİ cinayetini, hem hukuken hem ahlaken hem de siyaseten açıklığa kavuşturmaklasorumlu olanlara, yükümlülüklerini yerine getirmeleri için çağrılarda bulunduk. Dönemin Başbakanından Adalet Bakanına, İçişleri Bakanından soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına kadar tüm yetkililere seslendik. Bu çağrılarımız karşısında bırakın iyi bir dilek veya temenniyi, her defasında derin bir sessizlik ile karşılaştık. Bu sessizlik neden! Sizleri sessiz kılan bildiğiniz gerçekler mi? Tahir ELÇİ cinayetine ilişkin gerçeklerin ortaya çıkmasından korktuğunuz için mi susuyorsunuz? Yoksa bu suskunluğunuzun sebebi, Tahir ELÇİ’yi öldüren mermi, tanıdığınız iyi bir çocuğun silahından çıkan mermi olduğu için mi? Susan tüm yetkilileri, üzerlerinde oluşmaya başlayan şüphelerden arınmaları için açıklama yapmaya davet ediyoruz.

         Değerli Basın Emekçileri

         Yetkililerin tüm bu suskunluğu devam ederken; Bildiğiniz gibi geçen haftalarda, bir Savcı bir Sanık için hazırladığı iddianamede Tahir ELÇİ için terör örgütü mensubu ifadelerini kullanmıştı. İki hafta önce bu Savcı skandalını kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmedi. Yine bir suskunluk hali ile karşı karşıya kaldık. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını, bu hukuk skandalı için derhal açıklama yapmaya davet ediyoruz. Diğer taraftan ilgili Savcı hakkında Diyarbakır Barosu olarak, ilgili yerlere gerekli müracaatları yapmaktayız. Bahsi geçen Kişi derhal savcılık görevinden el çektirilmelidir.

         Bir davetimiz de yine suskunluk modasına uyan, Avukatların ve Baroların çatı örgütü niteliğindeki Türkiye Barolar Birliğine ve Birlik Başkanı Av. Metin FEYZİOĞLU’na olacak;

         Sayın Metin FEYZİOĞLU, TBB Başkanı sıfatıyla üstünüze vazife olduğunu da hatırlatarak, Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlatılması için ve OHAL döneminde gözaltı, tutuklama vb. haksız uygulamalarla Avukatlara yönelen baskılar için Sizi gerekli hassasiyeti göstermeye ve gerekli tepkiyi ortaya koymaya davet ediyoruz.




         Sayın Basın Emekçileri;

         Son olarak, bildiğiniz üzere 28 Kasım 2017 tarihinde Başkanımız Tahir ELÇİ’nin öldürülmesinin 2. Yılını dolduracağız. Diyarbakır Barosu olarak bu nedenle bir dizi etkinliğimiz olacak. Sizler aracılığıyla; Gerçekleştireceğimiz bu etkinliklere tüm duyarlı kesimleri davet ediyoruz.

         Anma etkinliğimize ilgi gösteren ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.