Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 101. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

17.11.2017


Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 101. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Her hafta Cuma günü olduğu gibi bugün yine Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Sevgili Baro Başkanımız Tahir Elçi soruşturma dosyasında henüz bir ilerleme olmaması ve  faillerinin yakalanıp yargı önüne çıkarılmamasını protesto etmek amacıyla yine bu hafta buradayız. 

Geçtiğimiz haftalarda dile getirdiğimiz gibi Tahir Elçi soruşturma dosyasında henüz bir fail veya şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış kimse bulunmamaktadır. Bu nedenle bunu buradan protesto ediyoruz. Bunun yanında  Elçi'nin katledildiği gün ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından olay yerinde görevli kamu görevlileri ve idari makamlar hakkında  başlattığı bir soruşturma var.  

Bu soruşturmanın başlatıldığı konusunda Diyarbakır Barosuna bilgi verildi. Ancak aradan 2 yıllık süre geçmesine rağmen bu idari soruşturma ile ilgili de bir gelişme bulnmamaktadır.  İdari görevliler hakkında bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hususunda tarafımıza iletilmiş bir rapor ve bir netice bulunmamaktadır. Daha önceki aylarda bu konuda İçişleri Bakanlığına yaptığımız bir başvuruda bulunmaktadır. Bu başvuruya istinaden  tarafımıza iletilmiş bir bilgi bulunmamaktadır.  Tahir Elçi soruşturma dosyası bu ay itibariyle 2'inci yılına girecektir. Daha önce de belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri bulunup yargı önüne çıkarılıncaya kadar adalet arayışımız devam edecektir. Bunun herkesçe bilinmesini istiyoruz.