Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 100. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

10.11.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 100. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 100. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi ;

Değerli basın emekçileri bugün yine aynı saatte aynı günde Diyarbakır Adliyesi önünde Diyarbakır Barosu üyeleri, Tahir Elçi dostları ve sevenleri olarak Tahir Elçi'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz.

Bu hafta etkinliğimizin 100. haftası. Yani tam 100 haftadır Diyarbakır Barosu olarak Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi için adalet istiyoruz, adalet talep ediyoruz. Buradan tam 100 hafta boyunca yetkililere seslendik. En tepedekilerden yerel yetkililere kadar.

Cumhurbaşkanından Başbakana , dönemin Adalet Bakanından dönemin İçişleri Bakanına ve bugünkü Adalet ve İçişleri Bakanına  defalarca seslendik. Biz hem kamuoyu üzerinden kendilerine çağrılarda bulunduk hem de yüz yüze görüşmeler yaptık. Yapmış olduğumuz görüşmelerde Tahir Elçi'nin faillerinin bulunacağını , yargıya teslim edileceğini çok açık bir şekilde bizlere beyan ettiler. Yani başka bir deyişle Tahir Elçi'nin faillerinin bulunacağına dair bize söz verdiler.

Ben Diyarbakır Barosu Başkanı olarak bir kez daha her birine ayrı ayrı sesleniyorum. Bize verdiğiniz sözü lütfen tutun. Ayrıca her birinin görev ve sorumluluğunda Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması olduğunu da bir kez daha kendilerine hatırlatmak istiyorum.

Bugün buradaki etkinliğin 100. haftası değerli basın mensupları. Biz Tahir Elçi'nin faillerinin tespit edilip  yargı önüne çıkarılmasını beklerken Diyarbakır'da bir ağır ceza mahkemesine açılan bir dava dosyasında dün itibariyle Tahir Elçi için iddianamede yapılan bir niteleme ile şoka uğradık işin açıkçası. Söz konusu soruşturma Facebook paylaşımı üzerinden bir vatandaşa yönelik hazırlanan bir iddianame bu iddianamede suçlama konusu yapılan paylaşımlardan bir tanesi de Tahir Elçi'nin cenaze töreninden bir paylaşım ve bu paylaşımda sanık tarafından yapılmış bir yorum üzerine açılmış bir dava değerli arkadaşlar.  Tahir Elçi cenazesinden , Tahir Elçi'nin tabunun yer aldığı bir görüntüye,  iddia makamı ne yazık ki terör örgüt üyesi olarak bahsetmekte.  Terör örgütü üyesinin cenaze töreni şeklinde bir niteleme yapmıştır.  Bu hem Baromuzu , her bir üyemizi ,Tahir Elçi'nin tüm sevenlerini ciddi bir şekilde sarsmış ve şoka uğratmıştır. 

Tahir Elçi bütün hayatını barışa, demokrasiye ve adalet mücadelesine adamış entelektüel bir insan hakları savunucusudur. Tahir Elçi  daima şiddete karşı durmuş, şiddete başvuran her kesime her kitleye karşı yüksek sesle itirazını dile getirmiştir.  Tahir Elçi'yi bu şekilde anmak hiç kimsenin haddi değildir.  Ben bu söylemi hepimizin huzurunda bizde yarattığı duygu kırılmasını, adalete olan inancımızı zedelediğini dile getirerek bu söylemi kınıyorum değerli arkadaşlar.Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.