Baro Başkanımız ve Beraberindeki Heyet Zorova Mezrasındaki Kötü Muamele ve Keyfi Gözaltılarla İlgili İddiaları Yerinde İnceledi

16.04.2021

15.04.2021 tarihinde kamuoyuna; Diyarbakır İli Sur İlçesi Satı Köyü Zorova Mezrasında kolluk tarafından köylülere kötü muamele yapıldığı ve keyfi gözaltı yapıldığı idddialarının yansıması üzerine, 16.04.2021(bugün) Baro Başkanımız Av. Nahit EREN, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Mehdi ÖZDEMİR, Av. Diyar R. ÇETEDİR, Baromuz İnsan Hakları Merkezi Üyesi avukatlar ve Hak temelli Sivil Toplum Temsilcileri (TİHV Diyarakır Temsilciliği, İHD Diyarbakır Şubesi ve ÖHD Diyarbakır Şubesi) ile iddialara konu Zorova Mezrasına gidilmiştir. İddiaya konu kötü muameleye maruz bırakılan, fiili gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan yurttaşlar ile köy sakinleriyle görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmeler ve tespitlerimiz doğrultusunda hazırlanacak rapor en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.