Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 214. Haftası Anma Etkinliği Diyarbakır Adliyesi Önünde Gerçekleştirildi

07.02.2020

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 214. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Sevgili meslektaşlarım, değerli insan hakları savunucuları, Tahir ELÇİ Anma Etkinliği ve İnsan Hakları Kürsüsü 214. Haftasına hepiniz hoş geldiniz.

Bugün yine soruşturma dosyasına ilişkin olarak bir gelişme olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Çabalarımız, çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda asıl dosyanın başarıya ulaşması, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması konusundaki çabalarımız sürecek. Bu çabalarımız bundan sonra da failler yargı önüne çıkarılıncaya kadar devam edecek. Dosyaya ilişkin olarak söyleyeceklerim bunlardır.

Bugün spor konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Son dönemlerde biliyorsunuz özellikle Bölgemizdeki futbol takımlarına yönelik bazı ayrımcı, zaman zaman ırkçı uygulamalara varan sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bölge takımları özellikle Amedspor, Cizrespor, Dersimspor gibi bölge takımları çok uzun süreden beri federasyonun ayrımcı uygulamalarıyla karşı karşıyadır. Amedspor 70-80 haftaya yakın bir süredir deplasmana seyirci götüremiyor, anlamsız bir seyirci yasağı var. Kendi sahasında hiçbir sorunla karşılaşmamasına rağmen rakip takım futbolcularına ve seyircilerine karşı herhangi bir olumsuz davranış olmamasına rağmen Amedspor 80 haftaya yakındır deplasmana seyirci götüremiyor. İl güvenlik kurulları tarafından anlamsız bir yasak var. Son olarak Cizrespor sporcularına yönelik ırkçı saldırılar nedeniyle Cizrespor ligden çekilme kararı aldı. Biz futbolculara, seyircilere yönelik bu ayırımcı uygulamaların, ırkçı saldırıların sona ermesini talep ediyoruz. Futbol sonuçta spor, kardeşliktir, dostluktur ve bunu pekiştirmek için vardır. Nihayi hedefi budur ama ülkedeki birçok aktivite gibi sanat, spor dallarındaki aktivitelere yönelik ayırımcı uygulamalarla karşılaştığımız gibi futbolda da aynı uygulamalarla karşı karşıyayız. Toplumu bütünleştiren, yan yana durmasını, dayanışmasını sağlayan, birbirini anlamasına vesile olmasını istediğimiz spor maalesef ırkçı saldırılar kamuoyuna yansıyor. Federasyonun ayırımcı uygulamalarıyla bazı takımlara yönelik negatif yaklaşımlar var. Bunu burada sizlerle paylaşmak istiyoruz. Gerek Türkiye Futbol Federasyonunun ayrımcı yaklaşımlarının sona ermesini istiyoruz. Amedsporun deplasman yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz. Amedspora yönelik cezalandırma amaçlı verilen disiplin kararlarının kaldırılmasını talep ediyoruz ve diğer takımlarımıza yönelik saldırgan tutumların sona ermesini ve bu saldırıyı yapan kişilerin de mutlak süratle cezalandırılmasını talep ediyoruz yanı sporun gerçek amacına, dostluğa vesile olmasını talep ediyor ve hepinize çok teşekkür ediyoruz.