Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 213. Haftası Anma Etkinliği Diyarbakır Adliyesi Önünde Gerçekleştirildi

31.01.2020

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 213. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Sevgili meslektaşlarım;

Tahir ELÇİ Anma Etkinliklerinin 213. haftasına hoş geldiniz. Bu yağışlı havada bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Soruşturma dosyası ile ilgili olarak maalesef bir gelişme olmadığını burada üzülerek bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu konuda soruşturma makamından artık bir sonuç beklemek durumundayız, burada bir netice almadığımız zaman bunun başka hukuksal yollara başvuracağımızı, bu konuda hazırlık yaptığımızı sizlere bildirmek isterim. Şu anda meslektaşlarımızla kurduğumuz komisyon, cinayete ilişkin Anayasa Mahkemesine başvuru hazırlığı yapıyorlar. Biz bir süre daha bekleyeceğiz, eğer bu soruşturmada bir gelişme sağlanamadığı takdirde bu başvuruyu Anayasa Mahkemesi önüne götürmeyi planlıyoruz, bunu da zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız. Buy meseleye ilişkin olarak söyleyeceklerim bunlar.

Bir diğer konu olarak Gülistan DOKU’ya değinmek istiyorum. 27 gündür kendisinden haber alınamayan, Dersim’de kaybolan üniversite öğrencisi, Gülistan DOKU’nun akıbetini yetkililere sormak istiyorum.  Diyarbakır Barosu Kadın Merkezimizin de içinde olduğu Şiddetle Mücadele Ağı yakın zamanda Dersim’de bazı incelemelerde bulundu. Orada hem mülki amirlerle hem de soruşturma makamlarıyla bir görüşme yaparak hazırladıkları raporuz kamuoyuyla paylaşmıştık. Orada cevapsız bazı sorular var, maddi gerçeğe ulaşmak için eksik bırakılan bazı soruşturma hususları var. Bunları bir kez daha burada yetkililere sormak istiyoruz. Gülistan DOKU sağ veya ölü mutlak suretle bulunması lazım. Bizim umudumuz elbette sağ salim bulunarak ailesine teslim edilmesidir ancak intihar etmişse veya bir cinayete kurban gitmişse bunlar bizim açımızdan birer ihtimal olarak masada duruyor. Tüm bu ihtimallerin araştırılması lazım. Şu anda Dersim Cumhuriyet Savcısı intihar ihtimali üzerine odaklanmış durumda çok ciddi veriler olmamasına rağmen Gülistan DOKU’nun intihar ettiğine dair ciddi belirtiler olmamasına rağmen soruşturmanın sadece bu yöne odaklanmış olması bizim açımızdan ciddi bir problem, ciddi bir eksiklik. Dolayısıyla diğer ihtimallerin de mutlak suretle dikkate alınması ve soruşturmanın bu yönüyle de yürütülmesi lazım. Gülistan DOKU’nun erkek arkadaşı olduğu belirtilen şahsın maalesef telefonuna ve bilgisayarına dahi el konulmadı. Ciddi bir soruşturma eksikliği var. Bu soruşturma eksikliklerinin de tamamlanması lazım. Bu konuda geç kalındığının farkındayız ancak geç olsun güç olmasın,  bunların da soruşturmaya dahil edilerek varsa sorumluluğu kişilerin elbette mutlak surette tutuklanması lazım. Bir kez daha burada, Diyarbakır Adliyesinde şunu soruyoruz; Gülistan DOKU nerede? Gülistan DOKU’nun bir an önce bulunmasını bekliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz.