Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 201. Haftası Anma Etkinliği Diyarbakır Adliyesi Önünde Gerçekleştirildi...

08.11.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 201. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu üyemiz Av. Tevfik KARAHAN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları, sevgili meslektaşlarım hoş geldiniz.

Baro Başkanımız sayın Tahir ELÇİ'nin katillerinin bulunması, arkasındaki güçlerin tespit edilmesi ve yargı önüne çıkarılıp hesap vermeleri için 201 haftadır Aynı saatte Diyarbakır Adliyesi önünde toplanıyoruz. Yeni bir şey duymayacaklarını bildikleri,neredeyse emin oldukları halde,bu adalet arayışımızda bizi yalnız bırakmayan siz değerli basın mensuplarına,bize güç verdiğiniz için,sesimize ses verdiğiniz ve kamuoyuna duyurduğunuz için özellikle teşekkür etmek isterim.

Ağır insan hakkı ihlallerinde mağdurların yanında olan,onların hakkını hukukunu sonuna kadar korumaya çalışan,kamu personelleri ile doğrudan veya dolaylı olarak irtibatlı suç örgütlerinin hedefi olan,gözaltına alınmış,tutuklanmış,ciddi baskı ve işkencelere rağmen doğru bildiğinden şaşmayan en nihayetinde Diyarbakır Barosu başkanı olarak  yaşamının son anlarına kadar,doğayı,tarihi,insanlığı korumaya çalışırken katledilen biridir Tahir ELÇİ,

Kameralar önünde işlenen bu cinayetin 4.yılı geride kalmak üzere. Anma haftası etkinlikleri hazırlıklarını Tahir ELÇİ vakfı ile ortaklaşa yürütmeye devam etmekteyiz. Kesin program açıklandığında vakıf ile birlikte sizler aracılığıyla kamuoyuna duyurucağız.Bu kapsamda kesinleşen 2 hususu belirtmek istiyorum. 28 Kasım günü saat 10 da Adliye önünden 4 ayaklı minareye doğru cübbeli bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.Tüm avukatların ve insan hakları savunucularının katılımını önemsiyoruz. İkinci husus da 29 Kasımda Baromuzun da düzenli olarak destek verdiği ve tüm ülkeye yayılan ADALET NÖBETİ diyarbakırda tutulacaktır. Tüm baroları bu nöbete güç vermeye davet ediyoruz. Bu hususları şimdi paylaşmamın sebebi il dışından destek amaçlı gelecek meslektaşlarımızın ulaşım ve konaklamalarını ayarlamak için yeterli süreye sahip olmaları.

Tahir ELÇİ'nin evrensel hukuk alanında açtığı yoldan daha da ilerlemek için,onun çalışmalarını lavukatlar olarak yürütmeye,mücadelesini yükseltmeye devam etmeliyiz. Kendisini,saygıyla,özlemle,rahmetle anıyorum. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyorum.