Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 186. Haftası Anma Etkinliği Meslektaşlarımız ve Misafirlerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

26.07.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 186. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları, sevgili meslektaşlarım;

Tahir ELÇİ’ye adalet için 186. Haftada yine Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Geçen Hafta Bölge Baroları ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 23 Baro Başkanı ile, adalet nöbeti sırasında Van’da yaptık bu etkinliğimizi. Maalesef soruşturma ve dosya kapsamında yeni bir gelişme yok. Söylenecek çok şey var ama soruşturma başladığı gibi yerinde sayıyor. Bütün bu hukuksuzluğa, karartmaya ve cezasızlık politikasına rağmen bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Meslektaşlarımızın ve Baroların dayanışmasıyla bu adalet davamız sonuna kadar sürecek. Bugün aramızda İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan YÜCEL, İzmir Barosunun değerli üyeleri ve HDP Siirt Milletvekili ve aynı zamanda Baromuz üyesi Av. Meral DANIŞ BEŞTAŞ aramızda. Onlarında söyleyecekleri var, sözü kendilerine vermek istiyorum.

Av. Özkan YÜCEL/İzmir Barosu Başkanı;

Değerli meslektaşlarım ve basın mensupları, bir yanıyla baktığınızda aslında çok kısa sürecek bir zaman ama bir yanıyla da tam 186 hafta. Adaleti aramak ve bulmak için azımsanmayacak kadar uzun bir süre. Diyarbakır Barosunun bu yönde çok değerli çabalarına rağmen savcılık hala bir arpa boyu yol gidebilmiş değil. Hainlerin tespit edilmesi konusunda henüz bir gelişme yaşanmadı. Biz bu dayanışmayı sürdüreceğimizi başından beri söylemiştik. Sınırları olmayan bir mesleği ifa ediyoruz. Ülkenin neresinde olursa olsun avukatlık mesleğinden söz ettiğinizde özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını, barışı isteyen ve bu yönde çabalayan bir meslek grubundan söz ediyoruz. Tahir Başkanın düşüydü bir arada ve özgürce yaşayabilmek. Bu düşü Tahir Başkanla birlikte yaşıyoruz. Ne bu düşü yalnız bırakacağız ne de Tahir Başkanın katillerinin peşini. Onlar bulunup yargılanıncaya kadar bu arayış devam edecek.

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Av. Meral DANIŞ BEŞTAŞ;

Sevgili basın mensupları, değerli meslektaşlar;

Evet, 186. Haftada hala failler yargı önüne çıkmadı, çıkarılmadı. Biz daha önce de defalarca söyledik, Tahir ELÇİ’nin katilleri aranmıyor. Tahir ELÇİ’nin katilleri bilinmiyor değil, Baro Başkanımızı vuran katiller kesinlikle biliniyor. Bunların bilinmemesi akla, vicdana, siyasete, hukuka ve hiçbir etiğe sığmayacak bir durum. Defalarca söyledik, canlı yayın araçları ve kameralar önünde Diyarbakır’ın merkezinde bir Baro Başkanı öldürülüyor ve Cumhurbaşkanı’na hakaretten insanlar bir saatte gözaltına alınırken, sosyal medyada bir tweet attığı için aynı gün içinde yüzlerce kişi yargılanırken bir katili yakalamak 186 hafta sürmez. Bizim görüşümüz şudur; ben bu Baronun üyesi olarak Tahir ELÇİ’nin cezasızlıkla mücadelesini kamuoyunun tekrar dikkatine sunmak istiyorum. Bu cezasızlıkla mücadeleyi onunla birlikte yürüttük, onun dosyası için de nefes aldığımız ana kadar da kesinlikle devam edeceğiz. İktidara ve yargıya sesleniyorum; lütfen bu katilleri daha fazla gizlemeyin, kimliği bilinen bu katilleri yargı önüne çıkarın ve adil bir yargılamayla bu cezasızlık politikasına hep birlikte bir çentik atalım. Bir hukuk insanının, Baro başkanının davasının bu şekilde sürüncemede bırakılmasının mümkün olamayacağını on binlerce avukatın bunu takipten vazgeçmeyeceğini hatırlatmak istiyorum ve Ankara’nın bu konuda bir an önce yargı üzerindeki talimatlarını çekip yargıyı rahat bırakıp yargının peşini bırakması gerektiğini söylemek istiyorum.