Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 184. Haftası Anma Etkinliği Üyelerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

12.07.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 184. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Değerli basın emekçileri 184. Haftada yine birliklteyiz. Maalesef bu hafta da bir gelişme kat etmediğimizi üzülerek belirtmek istiyorum. Bu belirsizlik ve kayıtsızlık hali, cezasızlık ve keyfiyet hali elbette hiçbirimizi yıldırmayacak. Soruşturmaya ilişkin çabamızı devam ettireceğiz. Maddi gerçeği ortaya çıkarmaya, bu uğurda çaba sarf etmeye tüm meslektaşlarımızın destekleriyle devam edeceğiz.

Türkiye, avukatlar ve gazeteciler için son derece tehlikeli bir ülke haline geldi. Gazeteciler hapsediliyor, avukatlar mesleki faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybediyor. Daha iki gün önce İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Hüseyin YAMA, mesleki faaliyetleri nedeniyle katledildi. Bu cinayeti işleyen ise maalesef birçok defa olduğu gibi müvekkili veya davanın karşı tarafı. Yine dün, Hüseyin AYKOL adlı gazeteci fikirleri ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındı. Hüseyin AYKOL hakkında 3 yıl 9 ay hapis cezası ve yüzlerce dava olduğu söyleniyor, tamamı gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklı. Dolayısıyla bu iki olay ne yazık ki Türkiye’nin hem avukatlar için hem de gazeteciler için tehlikeli bir ülke haline geldiğini gösteriyor. Bir an önce bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Fikir ve ifade özgürlüğü konusunda bir düzenleme yapılmasının zorunluluk arz ettiğini ve ivedilikle bunun çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir diğer önemli konu mesleki faaliyetleri nedeniyle öldürülen avukatların dosyalarının titizlikle ve ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. Avukatlar kamu görevini yerine getiren bir meslek grubu. Dolayısıyla avukatlara yapılan saldırıları kamu görevlilerine, Cumhuriyet Savcılarına, Hakimlere yapılmış gibi değerlendirilip öyle soruşturulmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda son iki  ay içerisinde Müzeyyen BOYLU ve Armanç ARKAŞ isimli iki meslektaşımız silahlı saldırılar sonucu yaşamını yitirdi. Bugün bireysel silahlanmaya dikkat çekmek için saat 18:00’da Armanç ARKAŞ’ın vurulduğu yerde tüm STK temsilcileri, meslektaşlarımız ve vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yapacağız. Bireysel silahlanmaya karşı bir başlatacağımız kampanyanın startını vereceğiz. Bireysel silahlanmaya karşı olan herkesi bugün saat 18:00’da basın açıklamamıza bekliyoruz.