Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 182. Haftası Anma Etkinliği Üyelerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

28.06.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 182. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Değerli meslektaşlarım, sevgili misafirler;

Tahir ELÇİ İnsan Hakları Kürsüsü etkinliğinin 182. Haftasında karşınızdayız. Bu dava, bu soruşturma, bu olay Türkiye demokrasisi ve yargı pratiği açısından ve aynı zamanda Türkiye’nin cezasızlık politikası açısından da bir turnusol kağıdı görevi görecektir.43 ay oldu ve bu süre boyunca başladığımız yerde olduğumuzu üzülerek belirmek istiyorum. Baromuz bünyesinde kurulan komisyonun çabaları, meslektaşlarımız ve İnsan Hakları Örgütlerinin çabalarıyla bu meseleyi elimizden geldiğince aydınlatma konusunda her türlü çabayı sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Önümüzde kör ve sağır bir duvar var. Bu davayı inatla cezasız, kayıtsız ve faili meçhul bırakmak isteyen bir anlayış var. Bu anlayışı biz 90’lı yıllardan biliyoruz. Yakılan binlerce köyden, kaybedilen binlerce faili meçhullerden biliyoruz. Ancak şehir merkezinde, kameralar ve onlarca tanığın önünde işlenen bir cinayeti bu şekilde cezasız, faili meçhul bırakılacağını açıkçası tahmin etmemiştik. Bu kadar pervasız olunacağını düşünmemiştik. Bizler avukatlar olarak, İnsan hakları örgütleri, Diyarbakır Barosu olarak bu soruşturmayı, cinayeti aydınlatmak yolundaki çabamızı sonuna kadar sürdüreceğiz.  Aramızda bulunan İnsan Hakları Derneği üyelerine ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan ve Üyelerine bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi sunarım.