Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 175. Haftası Anma Etkinliği Üyelerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

10.05.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 175. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Tevfik KARAHAN şunları söyledi;

Değerli Basın Emekçileri, Sevgili Meslektaşlarımız;

Baro Başkanımız Avukat Tahir ELÇİ’nin katledilmesinin üzerinden 3 yıl 5 ay 12 gün  geçti.Acımız ilk günkü gibi taze,katillerin hesap vermeden aramızda dolaşması sebebiyle öfkemiz de aynı oranda büyük.Dosya halen bu gri adliyenin tozlu raflarında kapalı.. Diyarbakır Barosu ilk günden beri dosyada etkin soruşturma yürütülmesi için gerekli taleplerini dilekçeler eşliğinde dosyaya sunmuş başkanımızın çalışkanlığı ve  inadı ile o korkunç duyarsızlığa, cinayeti çözmedeki istemsizliğe rağmen katillerin ortaya çıkarılması için Cumhuriyet Savcılığının araştırması gerekenleri araştırmış, tüm verileri birleştiren bilirkişi raporunu tarafsız güvenilir uluslararası  bir kuruma hazırlatıp dosyaya ibraz etmiştir.

Adalet arayışı uzun bir yoldur bu yolda yorulanlar; bilinmeze yürümek isteyenler ; düşenler olsa da Diyarbakır Barosu Tahir ELÇİ’nin tecrübeleri ışığında bu dosyadaki Adalet arayışını kesintisiz devam ettirecek er yada geç faillerin yargılanmasını sağlayacaktır.Bu başkanımıza ve katlinin hesabını sormamızı bizden bekleyen halkımıza sözümüzdür.

Değerli basın mensupları; Cezaevlerinde 184 gündür açlık grevleri var ve yetkililer sağır sessizliklerini sürdürüyorlar. Sessizlik öldürür!diyoruz. Çocuklarının durumlarından kaygı duyan annelerimize yapılan hiçbir hukuksuz müdahale cevapsız kalmayacaktır. Annelerin barışçıl protesto hakkına yönelik yapılan HUKUKSUZ,ORANTISIZ MÜDAHALELERİ kınıyoruz. Orantısız güç kullanan kolluk mensuplarına karşı suç duyurularında bulunduk  takipçisi olmaya devam edeceğiz.  30 Nisan itibariyle 15 mahpus açlık grevlerini ‘ölüm orucuna’ dönüştürmüştür. Bize göre talepleri hukuki ve insanidir.. Gereği derhal yerine getirilmelidir. Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasına tahammülümüz yok.Bu acı deneyimi bir daha yaşamak istemiyoruz.Diyarbakır Barosu bu konunun çözüme kavuşturulması için gerekli hukuki çabayı göstermeye devam edecektir.

31 Mart 2019 Tarihinde yapılan seçimler sonucunda Yüksek Seçim Kurulu,halkın iradesine darbe vuran kararlarına yenisini eklemiştir. Önce Seçilmiş HDP Belediyelerinde mazbatalar gasp edilmiş son olarak da İstanbul'da siyasi iktidarın kaybetmesi üzerine absürt bir karar alınmıştır.Her iki durum da hukuksuz olup halkın vicdanında yok hükmündedir.Seçimlerin yenilenmesi kararı, BUNDAN ÖNCE YAPILAN  VE SONRA YAPILACAK OLAN BÜTÜN SEÇİMLERİ ŞAİBELİ HALE GETİRMİŞTİR.Bu kararlar YSK'nın yapısını ve işleyişini sorgulatmıştır. Gelinen aşamada kaybetmeye tahammül etmeyen,halkın iradesine saygı göstermeyenler Cizre ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi girişlerine X-RAY cihazı kurmak bahanesiyle taciz girişimlerinde bulunmuşlardır.Belediyeler halkındır ve halka açık kalmaya devam edeceklerdir. Bu hukuksuz girişimler derhal sonlandırılmalıdır.Halkın iradesi içselleştirilmelidir.

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' dedikleri için TTB Merkez Konseyi üyelerine Ankara 32. ACM Tarafından ceza verilmiştir.Savaşlara,çatışmalara karşı olmak her insanın görevidir. Oluk oluk kan akıtacağız diyenler için verilen ifade özgürlüğü kararları barışı eylemek isteyenlere fazla görülmektedir.Ama bu hukuksuz kararlara karşı hukuki mücadelemiz devam etmektedir.Bunun en güzel örneği de dün AYM den Ayşe öğretmen için çıkan ihlal kararıdır.Meslektaşlarımız Mahsuni Karaman ve Benan Molu tarafından anayasa mahkemesine yapılan başvuruda Ayşe öğretmenin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmedilmiştir. Ayşe öğretmenin tahliye edilmiş olmasından büyük memnuniyet duyduk.Bu vesile ile cezaevlerinde halen hukuksuz şekilde  tutuklu/hükümlü bulunan tüm mahkumların da serbest bırakılması ülkeye nefes aldıracaktır inancımızı paylaşmak isteriz.. İnsan hakları savunucularının mücadelesi devam edecektir...

Katılımınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Sizlerin aracılığıyla Kamuoyuna saygı ile duyurulur…