Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Katledilişinin 173. Haftası Anma Etkinliği Üyelerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

26.04.2019

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 173. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları, meslektaşlarım ve kıymetli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz.

Tahir ELÇİ İnsan Hakları Kürsüsünün 173. haftasında yine karşınızdayız. Soruşturma dosyasına ilişkin şu anda maalesef sizlere verebileceğimiz yeni bir bilgi yok. Dava dosyası Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş durumda, bizler de adli tıp kurumundan bir an önce raporu düzenleyip soruşturma dosyasına tevdiini bekliyoruz. Başkanımıza yönelik suikastin üzerinden 3,5 yıla yakın bir zaman geçti maalesef ancak henüz başladığımız yerde olduğumuzu üzülerek belirtmek isterim.

Bugün aramızda misafirlerimiz var, kendilerine de söz vermek istiyorum. Mimarlar odası başkan ve üyeleri ve Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezinden meslektaşlarımız burada, destekleri için teşekkür ediyor ve sözü kendilerine bırakıyorum.

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp MUHCU;

Değerli dostlar; bizler Mimarlar Odası olarak Diyarbakır’da barışı, kardeşliği, doğal kültür değerleri savunduğu için organize çeteler tarafından katledilen Tahir ELÇİ’yi anmak ve Tahir ELÇİ anısını yaşatmak ve hukuk mücadelesini yaşatmak için çaba sarf eden Diyarbakır Barosuyla dayanışma için olduğumuzu ve kendilerini desteklediğimiz için buradayız. Değerli dostlar hepinizin bildiği üzere Tahir ELÇİ planlanarak ve kasten öldürüldü. Çünkü Tahir ELÇİ Doğa kültür değerleri ile temel insan haklarını, barışı ve kardeşlik mücadelesini birleştirme başarısını göstermişti. Bu yolda bir ışık olmuş, nihayetinde de bütün bu değerlere saldıran barbar bir anlayış ile katledildi. Baro ile ve Tahir ELÇİ ile, Diyarbakır Suriçindeki doğa değerlerinin korunması, yaşatılması ve geleceğe taşınması için ortak mücadele verdik. Bu mücadele bundan sonra da Baro ile devam edecektir. Bizler Mimarlar Odası olarak Tahir ELÇİ Dostumuzun çok değer verdiği bu şehri tartışmak, değerlendirmek ve geleceğine ışık tutmak için Yarın saat 10:00’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Merkezinde Diyarbakır Mimarlık ve Kent Sempozyumu düzenleyeceğiz. Bu sempozyumumuzu Tahir ELÇİ’ye ithaf ediyoruz. Bu sempozyumların gelenekselleştirilmesi ve dolayısıyla Diyarbakır’a sahip çıkılması için bütün kesimlerle dayanışma içinde olmayı hedeflemekteyiz.

Bu vesileyle değerli dostumuz Tahir ELÇİ’nin katledilişini bir kez daha kınıyor ve kendisini sevgi ve minnetle anıyoruz.

Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Gökhan DAYIK;

Tüm yaşamını insan hakları mücadelesine adamış olan Sayın Tahir ELÇİ Başkanımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Tahir Başkanını mücadelesini sürdürürken gösterdiği azim ve kararlıklık bizlere yol gösterici olacak. Bu cinayetin aydınlatılması ve faillerin yargılanması için bizler de aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.