Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin Katledilişinin 154. Haftası Anma Etkinliği Üyelerimizin Katılımıyla Gerçekleşti...

14.02.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 154. haftası anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi;  

Değerli basın mensupları; değerli meslektaşlarım ve Sivil Toplum Örgütlerinin kıymetli temsilcileri aramızdalar bugün. Kendilerine bu dayanışma için teşekkür ediyorum. Tabip Odası Başkanımız, İHD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Hak İnisiyatifi temsilcisi arkadaşlarımız aramızdalar. Kendilerine, dayanışmaları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün, sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinin  154. haftası dolayısıyla yine toplandık. 154 haftadır adalet arayışımız devam ediyor.

Değerli basın mensupları, Tahir ELÇİ cinayetiyle ilgili bugün sizinle paylaşmak istediğimiz önemli bir gelişme var.  Geçmiş yönetimden arkadaşlarımızın çabasıyla soruşturma dosyasındaki bütün yazılı-görsel belgeler, deliller, tanık ifadeleri, açık kaynak arayışları sonunda elde edilen bilgi ve belgeler bundan yaklaşık iki yıl önce bir bütün olarak Londra Üniversitesi Adli Mimarlık bölümüne gönderilmişti. Bugün itibariyle Adli Mimarlık bölümünce hazırlanan bu rapor elimize geçti. Biraz sonra bu raporu dilekçemizle birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na, soruşturma savcısına vereceğiz. Raporla ilgili şu anda çok detay veremeyeceğim çünkü bu raporu daha sonra kamuoyla paylaşacağız ancak şunu söyleyebilirim. Az önce bahsettiğim dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerden, görüntülerden bir derleme yapıldı ve tamamen bilimsel olarak yapılan bu incelemeler sonucunda sayın başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel faillerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı. Bunu biraz sonra soruşturma savcısına sunacağız. Bizim açımızdan bu saatten sonra bilimsel verilerle de desteklenmiş bir ve birden fazla fail var. Dolayısıyla biz Cumhuriyet savcısının artık bu rapor doğrultusunda failleri çağırıp derhal şüpheli olarak ifadelerini almasını ve bu kişilerin tutuklanmasını talep edeceğiz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.