Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Faillerinin Yargılandığı Davanın Yedinci Duruşması Yapıldı.

05.07.2023

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin faillerinin yargılandığı davanın yedinci duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tehlike Altındaki Avukatlar Örgütünden Av. Jean-Baptiste FARCY(Brüksel Barosu) ile Av. Frank HUERTEY(Lyon Barosu), Avukatlar İçin Avukatlar Örgütünden Av. Jaap KOSTER ile Av  Irma Van Den BERG(Amsterdam Barosu) ve Sınır Tanımayan Avukatlar Örgütünden Av. Francoise Emilie Charlotte Virginie COTTA'nın(Paris Barosu) gözlemci olarak bulunduğu duruşmaya Tunceli Barosu Bşk. Av. Fatma KALSEN, Batman Barosu Bşk. Av. Erkan ŞENSES, Mardin Barosu Bşk. Av. İsmail ELİK, Tekirdağ Barosu Bşk. Av. Egemen GÜRCÜN, Zonguldak Barosu Bşk. Av. Türker KAPKAÇ, Bingöl Barosu Bşk. Av. Yusuf KETENALP, Siirt Barosu Bşk. Av. Muhammet ALPTEKİN, Ağrı Barosu Bşk. Yrd. Av. Tamer ÇELİK, Şanlıurfa Barosu Bşk. Av. Abdullah ÖNCEL, Van Barosu Bşk. Av. Sinan ÖZARAZ, Muş Barosu Bşk. Av. Kadir KARAÇELİK, Şırnak Barosu Bşk. Av. Rojhat DİLSİZ,  TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nizam DİLEK ve Av. Ali BAYRAM'ın yanı sıra Adıyaman, Bitlis, Ankara, Adana, Mardin, Şırnak, Zonguldak, Hakkari, Batman, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa ve Siirt Barolarından Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslektaşlarımız katıldı. Duruşma sonrası Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında; Baro Başkanımız Av. Nahit EREN, Van Barosu Bşk. Av. Sinan ÖZARAZ, Tunceli Barosu Bşk. Av. Fatma KALSEN, Mardin Barosu Bşk. Av. İsmail ELİK, Tekirdağ Barosu Bşk. Av. Egemen GÜRCÜN, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam DİLEK ve Tahir ELÇİ Vakfı adına Av. Murat TİMUR ile Av. Tuğçe Duygu KÖKSAL dosyada bugün yaşanan gelişmeleri değerlendirerek her türlü olumsuzluğa rağmen dosyanın cezasız kalmaması adına hukuki mücadelenin sonuna kadar devam edileceğini vurguladılar.