Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Faillerinin Yargılandığı Davanın Onuncu Duruşması Yapıldı

06.03.2024

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin faillerinin yargılandığı davanın onuncu duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Torino Barosu'ndan Barbara PORTA, Nice Barosu’nda Adrien VERRİER, Paris Barosu’ndan Françoise COTTA, Pisa Barosundan Ezıo MENZIONE, Rennes Barosundan Gaelle GIRARDON’un gözlemci olarak bulunduğu duruşmaya Batman Barosu Bşk. Av. Erkan ŞENSES, birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, siyasi partilere mensup milletvekili ve temsilcinin yanı sıra Barolardan Yönetim Kurulu ve Avukat Hakları Merkezi üyeleri ile meslektaşlarımız katıldı.

Duruşma sonrası Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında Baro Başkanımız Av. Nahit EREN; bir önceki celsede mahkeme heyetinin talepleri reddederek mütalaa hazırlamak üzere dosyayı savcıya tevdii etmesine rağmen iddia makamının mütalaayı hazırlamak üzere yeniden süre istediğini, mahkeme heyetinin de savcıya süre vererek dosyayı 12 Haziran’a ertelediğini,
daha önce de birçok kez dile getirildiği üzere soruşturma aşamasındaki isteksizlik nedeniyle eksik bir iddianame hazırlanarak başlanan yargılamada da bu isteksizliğin devam ettiğini, maddi gerçeğin ortaya çıkması nedeniyle dile getirilen taleplerin reddedildiğini, zaman zaman bazı taleplerin kabulüne yönelik ara kararlardan daha sonra vazgeçen mahkemenin bir an önce davaya ilişkin karar verme niyetinde olduğunu, ömrünü insan hakları ihlalleri ve cezasızlık politikası ile mücadeleye adayan Tahir ELÇİ dava dosyasının sonuçsuz kalmaması için ret konusundaki ara kararlardan vaz geçilerek yeniden taleplerimiz konusunda karar verilmesi yönündeki taleplerin bu duruşmada da reddedildiğini, mücadelemizin yurt dışından ve Türkiye’den gelen Barolarımızla sürdürmeye devam edileceğini vurguladı.