Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Faillerinin Yargılandığı Davanın Dokuzuncu Duruşması Yapıldı.

29.11.2023

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin faillerinin yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tehlike Altındaki Avukatlar Örgütünden Françoise COTTA (Paris Barosu), Pierre GUİLLON (Lorient Barosu), Laure BEUGNOT (Lorient Barosu), Zaki ADAM (Cenevre Barosu), Barbara PORTA (Turin Barou), Benedetta PEREGO (Turin Barosu), Amanda GICHİA (Cenevre Barosu), ayrıca Av. Jeroen BROUWER (Amsterdam Barosu) ve Almanya Büyükelçiliği Birinci Katibi Theresa ECKERMANN’ın gözlemci olarak bulunduğu duruşmaya TBB Başkanı Av. R. Erinç SAĞKAN, TBB Bşk. Yrd. Av. Ercan DEMİR, TBB Saymanı Av. Gökhan BOZKURT ile TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ali BAYRAM, Av. Melih YAĞMUR, Av. Nizam DİLEK, Av. Hicran KANDEMİR ve Av. Abdulbaki ÇELEBİ, Tunceli Barosu Bşk. Av. Fatma KALSEN, Çanakkale Barosu Bşk. Av. Hande KESKİN, Hayat Barosu Bşk. Yrd. Av. Şükran DÜZEN, Bitlis Barosu Bşk. Av. Gülhan BAYRAM SEKMEN, İzmir Barosu Bşk. Av. Sefa YILMAZ, Ankara Barosu Bşk. Av. Mustafa KÖROĞLU, Kocaeli Barosu Bşk. Av. Mehmet GÜL, Tekirdağ Barosu Bşk. Av. Egemen GÜRCÜN, Zonguldak Barosu Bşk. Av. Türker KAPKAÇ, Giresun Barosu Bşk. Av. Soner KARADEMİR, Adana Barosu Bşk. Av. Semih GÖKAYAZ, Mersin Barosu Bşk. Gazi ÖZDEMİR Batman Barosu Bşk. Av. Erkan ŞENSES, Mardin Barosu Bşk. Av. İsmail ELİK, Ağrı Barosu Bşk. Av. Serdar GÜNAKIN, Adıyaman Barosu Bşk. Av. Bilal DOĞAN, Bingöl Barosu Bşk. Yusuf KETENALP, Şanlıurfa Barosu Bşk. Av. Abdullah ÖNCEL, Van Barosu Bşk. Av. Sinan ÖZARAZ, Muş Barosu Bşk. Av. Kadir KARAÇELİK, Siirt Barosu Bşk. Av. Muhammed ALPTEKİN, Şırnak Barosu Bşk. Av. Rojhat DİLSİZ, İstanbul Barosu Gnl. Skr. Av. Burcu ÖZTOPRAK, Gaziantep Barosu Bşk. Yrd. Av. M. Metin BUDAK yanı sıra birçok baroya mensup Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşlarımız katıldı.

Duruşma sonrası Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında Baro Başkanımız Av. Nahit EREN, TBB Bşk. Av. R. Erinç SAĞKAN ve Tahir ELÇİ Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Orhan Kemal CENGİZ dosyada bugün yaşanan gelişmeleri değerlendirerek; mahkemeye sunulan tüm taleplerin reddedilmesi eleştirilmiş, mahkemenin ara kararlarıyla maddi gerçeği ulaşma niyetinin olmadığını ve her türlü olumsuzluğa rağmen adalet mücadelesinden asla vaz geçilmeyeceğini vurgulamıştır.