Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin Faillerinin Yargılandığı Davanın Altıncı Duruşması Yapıldı.

23.11.2022

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin faillerinin yargılandığı davanın altıncı duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Rotherdam Barosu Başkanı ile Amsterdam Barosu Yönetim Kurulu Üyesinin gözlemci olarak bulunduğu duruşmaya Ankara Barosu Bşk. Av. Mustafa KÖROĞLU, Antalya Barosu Bşk. Av. Hüseyin GEÇİLMEZ, Samsun Barosu Bşk. Av. Pınar GÜRSEL YILDIRIM, Adana Barosu Bşk. Av. Semih GÖKAYAZ, Artvin Barosu Bşk. Av. Ayla VARAN, Hatay Barosu Bşk. Av. Cihat AÇIKALIN, Kırıkkale Barosu Bşk. Av. Mutlu KORKMAZ, Tunceli Barosu Bşk. Av. Fatma KALSEN, Kars Barosu Bşk. Av. Fettah ÇAPKURT, Batman Barosu Bşk. Av. Erkan ŞENSES, Mardin Barosu Bşk. Av. İsmail ELİK, Hakkari Barosu Bşk. Av. Ergün CANAN, Siirt Barosu Bşk. Av. Muhammet ALPTEKİN, Ağrı Barosu Bşk. Av. Serdar GÜNAKIN, Şanlıurfa Barosu Bşk. Av. Abdullah ÖNCEL, Bingöl Barosu Bşk. Av. Ömer Faruk HÜLAKÜ, Van Barosu Bşk. Av. Sinan ÖZARAZ, Muş Barosu Bşk. Av. Kadir KARAÇELİK, Şırnak Barosu Bşk. Av. Rojhat DİLSİZ,  TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Gökhan BOZKURT, Av. Nizam DİLEK ve Av. Ali BAYRAM'ın yanı sıra Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Bitlis, İzmir, Ankara, Adana, Hatay, Kırıkkale, Mardin ve Siirt Barolarından Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslektaşlarımız katıldı. Duruşma sonrası Adliye önünde düzenlenen basın açıklamasında; Baro Başkanımız Av. Nahit EREN, Ankara Barosu Bşk. Av. Mustafa KÖROĞLU, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gökhan BOZKURT ve Tahir ELÇİ Vakfı adına Av. Neşet GİRASUN dosyada bugün yaşanan gelişmeleri değerlendirerek her türlü olumsuzluğa rağmen dosyanın cezasız kalmaması adına hukuki mücadelenin sonuna kadar devam edileceğini vurguladılar.