Baro Başkanımız Tahir ELÇİ Cinayeti Soruşturmasına İlişkin Brifing Gerçekleştirildi.

08.02.2019

28 Kasım 2015’te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yapılan basın açıklamasının hemen akabinde, üstelik kameralar kayıttayken öldürülen Baro Başkanımız Avukat Tahir ELÇİ’nin soruşturma dosyasında, 3 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme sağlanamaması üzerine Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Architecture’a gönderilen bilgi, belge, görüntü ve ses dökümanları kullanılarak hazırlanan rapor bugün basına ve kamuoyuna sunuldu. Rapor kamuoyuna sunulmadan önce 14 Aralık 2018 tarihinde Diyarbaır Cumhurşyet Başsavcılığı’na sunulmasına rağmen herhangi bir gelişme kaydedilmemiştir. Raporun sunumunda, dosyada hiç kimsenin şüpheli sıfatıyla yer almadığını ancak "A, C ve D" olarak kodlanan 3 polisin muhtemel şüpheli olduğu vurgulandı.Baro Başkanımız Avukat Cihan AYDIN ve Baromuz bünyesinde oluşturulan Tahir ELÇİ Cinayeti Soruşturma Komisyonu üyesi Avukat Barış YAVUZ raporu basına sunduktan sonra meslektaşlarımızla bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda da meslektaşlarımıza raporun ayrıntıları ve soruşturmanın genel seyri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.