Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Katledilişinin Üçüncü Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı...

28.11.2018

Baro Başkanımız "Tahir ELÇİ'yi Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ Baromuz üyesi avukatlar, Türkiye'nin birçok Barosundan gelen meslektaşlarımız ve yurttaşların da katılımıyla mezarı başında anıldı.

Anma etkinliğinde konuşan İzmir Baro Başkanı Av. Özkan YÜCEL şunları söyledi;

Sevgili arkadaşlar, Tahir ELÇİ'nin anısı önünde bir kez daha saygı göstermek için buradayız. Bir düşü bir coğrafyaya hapsetmek mümkün değildir. Tahir ELÇİ'nin düşüncelerini, onun özlemlerini de bir coğrafyaya hapsetmek mümkün değil.
Bizler bugün insan hakları ve demokrasi mücadelesinin yılmaz bir savunucusuyla aynı yerde bulunmak için geldik. Şu kadarını söylemek mümkün; yıllarca faillerini bulmak için peşinden koşturduğu faili meçhul cinayetlerin bir parçası haline getirilmek istenmektedir

Tahir ELÇİ. Üç yıldır süren soruşturmada dosyasına eklenmiş tek bir yeni delil ve bir tek sanık yok. Ancak şunu bilsinler istiyoruz; o hayali, o düşü vazgeçmeden savunmaya devam edeceğiz.

Tahir'i vurdukları yerdeydik bugün. Biz Tahir'in bıraktığı yükü onun bıraktığı yerden omuzlayıp götüreceğiz. Ona karşı bir borcumuz var, demokrasi ve insan hakları mücadelesine ilişkin bir borcumuz var. Bulunduğumuz mevkilerin sorumluluğudur bu diye düşünüyorum.

Tahir'i, bu düşü gerçekleştirmeden yolcu etmiş saymayacağız kendimizi. Bu ağır sorumlulukla yaşamaya çalışıyoruz. Hem Tahir 'in dosyasını, hem düşlerini sahipsiz bırakmayacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Hepinize teşekkür ederim.