Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ Mezarı Başında Anıldı...

05.12.2015

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİMezarı Başında Anıldı
                                                                                                                                                                                                                                                  05.12.2015 

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, 28 Kasım 2015 günü saat 10:53’te Diyarbakır’ın simge yapılarından olan tarihi Dört Ayaklı Minare önünde, insanlığın ortak kültürel mirasına sahip çıkma adına yaptığı basın açıklamasının ardından alçakça katledilişinin yedinci gününde meslektaşları, ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Anma etkinliğinde üzüntülerini dile getiren Baro Başkan Vekili Av. Ahmet ÖZMEN, kitleyi Başkanımızın vurulma anı olan saat 10:53’te bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Av. Ahmet ÖZMEN ayrıca yaptığı kısa konuşmada; değerli Başkanımızın katledilmesine ilişkin davanın takipçisi; açtığı barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesi yolunda yılmadan yürüyeceklerini belirtti. Ayrıca; katliamın yedinci gününü geride bırakmış olmamıza rağmen henüz katliamın faili veya faillerinin bulunamadığına hatta herhangi bir süphelinin dahi gözaltına alınmadığına dikkat çekti.

Törende bir açıklamada bulunan Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin eşi Sayın Türkan ELÇİ; ne pahasına olursa olsun, hayatı pahasına da olsa yapılan alçak saldırıda tetiği çekenlerin peşini bırakmayacağını dile getirdi. Ayrıca 2007 yılında alçakça bir saldırıda katledilen Hrant DİNK’in eşi Rakel DİNK anma töreninde söz alarak üzüntülerini dile getirdi.

Daha sonra Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’nin mezarına karanfiller bırakılarak tören sona erdirildi.