BARIŞ BİLDİRİSİNİ İMZALAYAN AKADEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR!

15.08.2016

BASINA VE KOMUOYUNA

BARIŞ BİLDİRİSİNİ İMZALAYAN AKADEMİSYENLER GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR!

15 Temmuz darbe girişimi akabinde başlatılan ve Kamuda çalışan binlerce kişinin, darbe girişimi ile doğrudan veya dolaylı ilgileri bulunduğu iddiasıyla, görevden el çektirilmesine yönelik idari kararlar alınmış/alınmaktadır.

Diyarbakır Barosu olarak daha önce bu konuda yapmış olduğumuz açıklamalarda da vurguladığımız üzere, alınan bu karar ve tedbirler ile kamuoyunda bir cadı avı başlatıldığı algısı uyandırmayacak, makul ve objektif kriterler gözetilerek hareket edilmelidir. Ancak bir kısım gözaltı ve görevden el çektirmeler, mevcut darbe girişimi sonrası yapılan operasyonların amacından uzaklaştığını ve muhalif kesimlere yönelindiğini göstermektedir. Bu tür uygulamalar, darbe girişimi kapsamında başlatılan ve süren operasyonların meşruiyetine de gölge düşürmektedir.

Nitekim, Anadolu Üniversitesinde görevli ve Barış Bildirisi imzacısı 21 Akademisyenin bu süreçte adeta darbe girişimi ile ilgileri varmış gibi bir izlenim yaratılarak görevden uzaklaştırılması bu konudaki kaygılarımızı doğrulamaktadır.

Diyarbakır Barosu olarak bir kez daha bu süreçte başlatılan ve süren operasyonların, darbe girişimi ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı olan kişilerle sınırlı tutulmasını, hukuki çerçevede sürdürülmesini; daha önceki bir süreçte imzaladıkları bir barış bildirisi nedeniyle görevden uzaklaştırılan Anadolu Üniversitesinin 21 öğretim üyesinin görevlerine iadesini talepediyor ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. 15.08.2016

Diyarbakır Barosu