Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Bakanların Diyarbakır Barosunu ziyaretti.

01.05.2015


Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet YILMAZ, Diyarbakır Milletvekilleri Süleyman HAMZAOĞULARI ve Oya ERONAT ile beraberlerindeki bir heyet Baromuzu ziyaret etti. Bakanlara Diyarbakır valisi Hüseyin AKSOY da refakat etti. Görüşmede Baromuz Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Görüşmede Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ, Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinden geçtiğini, seçimlerin adil, demokratik ve tam bir serbesti içinde olması, seçim günü işlemlerinin de açık ve dürüstçe yürütülmesini gerektiğini , yüzde 10 seçim barajının adil temsil hakkını engelleyen bir kural olduğunu, bu seçimlerin adaletsiz seçim barajıyla yapılacak son seçim olmasını umut ettiğini ifade etti. Elçi Ayrıca, tüm siyasi partilerin her hangi bir baskı ve tehdit altında kalmadan seçim kampanyalarını ve faaliyetlerini yürütmeleri gerektiğini, bu çerçevede son günlerde ülkenin batı şehirlerinde Halkın Demokrasi Partisinin (HDP) seçim bürolarına yapılan saldırıları endişe ile izlediklerini ve bunları engellemenin Hükümetin ve  Yetkilerinin sorumluluğunu olduğunu ifade etti.

Elçi, tüm Milletvekili adaylarına başarılar diledi.

Bakanlar Cevdet Yılmaz ve Mehdi EKER de yaptıkları konuşmalarda, seçimlerin adil ve demokratik olması gerektiğini, herhangi bir partiye yapılan saldırının kendi partilerine yapılmış kabul ettiklerini, bir önceki dönemde Diyarbakır dan bir bakan olduğu gibi bu seçimlerde bir bakanın temsilinin önemine işaret ederek, yeni bir anayasa ve çözüm sürecinin başarıyla tamamlanması için çalışacaklarını ifade ettiler.