Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Bağımlı Bir Yargının, Bağımsız Savunucuları Olarak, Susmayacağız!

17.03.2020

BASINA ve KAMUOYUNA

 

                                         17 Mart 2020

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, 12.03.2020 tarihinde Baromuz üyesi iki (2) avukat, Şanlıurfa Baromuza bağlı yedi (7) avukat ile Şırnak Baromuza bağlı bir (1) avukat meslektaşımız gözaltına alınmış, 6 günlük gözaltı süresinden sonra bugün çıkarıldıkları mahkemece 9 meslektaşımız hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmış, bir meslektaşımız hakkında da tutukluma kararı verilmiştir.            

Meslektaşlarımıza isnat edilen suçlama, gerçekle bağdaşmayan gizli tanık beyanı ve KHK ile kapatılan Mezopotamya Hukukçular Derneğine üye olmak gibi hukukla ilgisi olmayan iddialardır. Bunun dışında başka bir iddia bulunmadığı gibi  dayanak yapılan delil de yoktur.

Bu hukuk aykırı ve soyut iddialar ile sabahın ilk ışıklarıyla avukatların evlerine baskın yapmak, bürolarını aramak, mesleki belgelerine ve bilgisayarlarına el koymak, 6 gün boyunca gözaltında tutmak ve tutuklamak hukuk ile izah edilmez. Maksat savunmaya gözdağı vermek, avukatları ve dolaysıyla hak arayıcılarının baskı altına almak ve sindirmektir.  

Bu hukuksuz operasyon süresince bizlerle ve gözaltındaki meslektaşlarımız ile dayanışma gösteren bütün barolara ve avukatlara teşekkür ederiz.

Hukuki dayanaktan yoksun olan bu soruşturmanın avukatların mesleki faaliyetlerini hedef aldığını görüyor ve bunu kabul etmiyoruz !

Bağımlı bir yargının, bağımsız savunucuları olarak, susmayacağız!

Önce avukatları, sonra bütün toplumu özgürleştirinceye kadar hakikati aramaya ve dile getirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla.

 

DİYARBAKIR BAROSU