Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Avukatlara ve Savunma Hakkına Müdahaleye Son Verin...

05.10.2017

 

 Avukatlara ve Savunma Hakkına Müdahaleye Son Verin


            3 Ekim 2017 tarihinde Mersin İlinde gerçekleştirilen ve 4 Ekim 2017 günü de devam eden operasyonlarla 8 Avukat/Meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Konuya ilişkin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından veya Mersin Valiliğinden hiçbir açıklama da yapılmamıştır.

            12 Eylül 2017 tarihinde İstanbul İlinde gerçekleştirilen operasyonla 18 Avukat/Meslektaşımız gözaltına alınmış ve Meslektaşlarımızdan 14’ü tutuklanmıştı. Konuya ilişkin yaptığımız açıklamalarda; Avukatlara, Avukatlık Mesleğine, Savunma Hakkına, Adalet Değerine ve hak savunuculuğuna dönük bu haksız ve gayri hukuki uygulamaları kabul etmeyeceğimizi ve uygulamalara karşı hukuk içinde mücadele edeceğimizi belirtmiştik.

            Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi; adalet değerinin toplumsal hayatta ve kamusal düzeyde somutlaşmasının en büyük unsurlarından ve yürütücülerinden biri olan Avukatlara ve temsil ettikleri haklara ve görevlere yönelik bu müdahalelerin kabul edilemez olduğunu Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak tekrar açıkça ifade etmek istiyoruz.

            En son Mersin İlinde 8 Meslektaşımız için gerçekleştirilen gözaltı işlemlerini de keyfi ve pervasız uygulamalar olarak nitelendirmekteyiz ve bu uygulamaların artık kaygı verici düzeye ulaştığı tespitini yapmak durumundayız. Dikkatle gözlemlediğimiz ve izlediğimiz özelde Avukatlara, Avukatlık Mesleğine, savunma hakkına, genel olarak hak arama hürriyetine, adalet değerine ve toplumsal barışa yönelik bu haksız uygulamalara karşı Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak güçlü bir hukuki mücadele yürüteceğimizi ve her zaman Meslektaşlarımızın yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

            Diğer taraftan, başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere; Türkiye’deki tüm Baroları, özellikle OHAL ilanından bu tarihe kadar Avukatlara ve Avukatlık Mesleğine yönelen, gerek mevzuat değişiklikleriyle ve gerekse de hukuk dışı ve haksız uygulamalarla gerçekleştirilen baskılama ve işlevsizleştirme çabalarının biran önce sonlandırılması için gerekli hassasiyeti ve tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                       Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi