Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Avukatlara şiddet ve gözaltına kınama.

14.09.2015

                                                                                                                  14/09/2015  
Avukatlara şiddet ve gözaltına kınama.

                                                                                                  

13.09.2015 günü öğlen saatlerinde Diyarbakır / Merkez-Ofis semtinde sokağa çıkma yasağı uygulamalarını protesto eden bir gruba polis görevlilerinin müdahalesi sırasında Diyarbakır Barosu üyelerinden Av. Mesut AYDIN, güvenlik görevlileri tarafından darp edilmiş, kendisine şiddet uygulanarak gözaltına alınmıştır.
 

Protestocu yurttaşlara yapılan aşırı sert müdahale sırasında, aynı yerdeki bir binada ikamet eden üyemiz Mesut AYDIN'ın tanıdığı bazı kimselere de aşırı şiddet uygulanmasına polis görevlilerine sözlü şekilde itiraz etmesi üzerine, kendisini avukat olarak tanıtmasına ve herhangi bir mukavemette bulunmamasına rağmen silah dipçiği ile darp edilmiş, yaralanmış, yere yatırılarak kötü muameleye maruz kalmıştır. Avukat AYDIN'a yapılan fiziki darp ve şiddet tıbbi muayene ile de kayıt altına alınmıştır. Bir çok gazetecinin tanıklık ettiği uygulama sırasında meslektaşımız gazetecilere seslenerek avukat olduğunu ve Baroya haber verilmesi biçimindeki isteği kamera kayıtlarına da yansımıştırİlgili video kaydına ulaşmak için tıklayınız.
 

Öte yandan Dağkapı semtinde, Sêx Said Meydanına yakın bir yerde ikamet eden Diyarbakır Barosu stajyer avukatlarından Hazım BOZKURT, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve sekiz (8) saat boyunca elleri kelepçelenerek tutulmuş ve bu halde özgürlüğü kısıtlanmıştır.
 

Diyarbakır Barosu; avukat ve stajyer avukat üyelerimize yapılan, özellikle avukat meslektaşımız Mesut AYDIN'ın mesleki kimliği hedeflenerek darp edilmesi, gayrı insani muameleye maruz kalması ve gözaltına alınmasını kabul edilemez bulmakta ve kınamaktadır.
 

Her iki meslektaşımıza yönelik hukuk dışı uygulamanın takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz.
 

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı