Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Avukatlar Bir Kez Daha Saldırı Altında!

12.03.2020

BASINA ve KAMUOYUNA

 

12 Mart 2020

Avukatlar bir kez daha saldırı altında!

 Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  bir soruşturma kapsamında bugün sabah  06.00 sıralarında Baromuz mensubu  dört meslektaşımızın evleri güvenlik güçleri tarafından basıldı.  Meslektaşlarımızın evlerinde, peşinden de bürolarında arama yapıldı. Büro aramalarında bazı meslektaşlarımızın takip ettikleri dava dosyalarına da incelenmek üzere el konuldu. İki meslektaşımız gözaltına alındı.

Aynı operasyon kapsamında Şanlıurfa Barosuna bağlı yedi meslektaşımız ile Şırnak Barosuna bağlı bir meslektaşımızın   da benzer şekilde evleri ve avukatlık büroları aranmış ve gözaltına alınmışlardır.

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı bulunmaktadır. Bu kısıtlama kararı tek başına soruşturmanın hukuksuzluklar üzerine bina edildiğini göstermektedir. Kısıtlanan ve gizlenen soruşturmanın selameti değil;  adalettir, hukuktur ve silahların eşitliğidir.

Her gün adliye koridorlarında duruşma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamını adliyede geçiren avukatların ifadeye çağrılmadan sadece kriminal bir operasyon havası vermek için sabah baskınlarıyla gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamalıdır ki bağımsız savunmanın teminatı olan avukatlar; tüm yurttaşların adalete erişiminin, adil yargılamanın, hakkın ve adaletin teminatıdır. Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir. Bu sebeple gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal salıverilmelidirler.

Soruşturma sürecine  ilişkin başka ayrıntılara ulaşıldığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

DİYARBAKIR BAROSU