Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

10.10.2015

                                                   Ankara'da barış çığlığına bombalı saldırı..
                                                                                                                                          10.09.2015

Barış savunucularının Ankara'da yapmak istediği mitinge vahşice bir bombalı saldırı düzenlendi. Değişik sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve bazı siyasi partilerin katılımıyla yapılmak istenen '' Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi'' konulu miting öncesi henüz kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen ancak halkların BARIŞ ve KARDEŞLİK talep ve çığlığını boğmaya yönelik olan bu vahşi ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Şüphesiz toplumumuzun birlikte, bir arada, demokratik ve özgür bir ülke'de BARIŞ İÇİNDE yaşama arzu ve iradesini hiçbir karanlık odak ve vahşi saldırı yok edemiyecektir. Katil ve karanlık güçlerin bu saldırısı halkların barış talebini daha çok güçlendirmelidir.

Öte yandan bir süredir başta Suruç, Diyarbakır gibi bir çok merkezde kitlesel açık hava toplantılarına yönelik yapılan ve çok sayıda mahsun insanımızın yaşamına mal olan benzer vahşi saldırılar karşısında güvenlik görevlilerinin daha çok hassas ve bu tür saldırıları ön görerek gerekli her türlü önlemi alması gerekirdi. 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da yapılan bir mitinge yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda ihmal ve özensizliğin açıkça ortada olması, yetkililerin ve kamuoyunun bilgisi dahilinde olmasına rağmen güvenlik görevlilerinin benzer toplantı ve mitinglerde gerekli dersi çıkarmadıkları ve önlemleri almadıkları bu olayla da ortaya çıkmıştır. 

Adli ve İdari makamların hızla ve hemen faillere ulaşarak ve bu vahşi saldırının arkasindaki bütün karanlık tabloyu ortaya çıkarması toplumumuzun sosyal barışı, güvenliği geleceği bakımından önem arz etmektedir.

Saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve toplumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.  

Saygılarımızla                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

                                                                                                              Diyarbakır Barosu YK Adına

                                                                                                           Av. Tahir ELÇİ / Baro Başkanı.