Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usul Ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Eğitimi Tamamlandı…

10.03.2019

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usul Ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri Eğitimi Baromuz üyesi 100 meslektaşımızın katılımıyla tamamlandı. İki gün süren eğitimde Anayasa Mahkemesine Biüreysel Başvuru hakkında genel bilgilendirme, Anayasa Mahkemesinin inceleme yetkisinin kapsamı, Bireysel Başvuruda olağan hukuk yollarının tüketilmesi kuralı ve başvuru süreleri, açıkça dayanaktan yoksunluk, nitelikli dilekçe hazırlama ve başvuru yapma konuları ele alındı. Tekirdağ Barosu üyesi Av. Fırat UYSALCAN ve Mersin Barosu üyesi Av. Ezgi Özkan’a sunum ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunar katılımcı meslektaşlarımıza başarılar dileriz.