Adalet Arayışındaki Şenyaşar Ailesi Destek Talebi ile Baromuza Ziyarette Bulundu

02.07.2021

Adalet talebiyle Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan ŞENYAŞAR ailesi(Emine Şenyaşar, Ferit Şenyaşar) bugün Baromuza destek talebiyle ziyarette bulundular. Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle yaptıkları görüşmede adalet talepli bu hukuk mücadelesinde destek talebinde bulundular.

Baro Başkanımız Av. Nahit Eren görüşmeden sonra yaptığı basın açıklamasın da soruşturmanın iddianameye dönüştürülmesi için çağrıda bulunarak  “Ailenin adalet duygusunu tatmin etme adına yargısal sürecin bu şekilde ağır ilerliyor olmasını bir hukuk örgütünün başkanı olarak, insan olarak, hukukçu olarak bizleri rahatsız etmektedir. Emine anneyi dinledikten sonra insanın boğazı düğümleniyor, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. 2 oğlunu ve eşini kaybeden bir kadın, bir anne bir eş adalet talebine destek için bugün Baromuza geldi. Göreve geldiğimiz ilk gün aileyi Şanlıurfa Adliyesi önünde ziyaret etmiş ve o günde söylediğimiz gibi hukuki süreçlerin bütün evresinde ailenin yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak değil, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı her avukatının bu davaya dair hassasiyeti vardır. Bölge Baro başkanlarımızla da yaptığımız ziyarette aileye bu haklı ve onurlu mücadelede yanlarında olduğumuzu ve hukuki destek sunma noktasında ne gerekiyorsa yapacağımızı belirtmiştik. Yaklaşık 3 yıldır soruşturma dosyasının iddianameye dönüşmemiş olmasının arkasındaki etkenler, faktörler ve kişiler kimler? O gün orada birçok mülki amirin olduğu esnada bu olaylar yaşanmıştır. Toplumun adalet duygusunu tatmin edemezseniz o ülkede hukuk devletinden, adil bir toplumsal düzenden bahsetmemiz mümkün değil. Soruşturma iddianameye dönüşmez, failler hak ettikleri cezayı almazlarsa toplumun vicdanında adalet duygusu tamamen kaybolmuş olur. Türkiye’de son yıllarda maalesef cezasızlık politikası ve bağımlı yargı pratiğiyle karşı karşıyayız. Kişilerden, siyasal faktörlerden ve bürokratik faktörlerden yargının etkilenmeden evrensel bir prensip olan bağımsız tutumunu ortaya koymayasını bekliyoruz. Soruşturma dosyasında gizlilik ve kısıtlama kararı hala devam etmektedir. Kısıtlama, gizlilik kararı suçun müştekilerine karşı verilmez, soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi, delillerin karartılma riskine binaen alınan bir karardır. Dosya maalesef aileden, avukatlardan kaçırılıyor” ifadelerini kullandı.