Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
ACI KAYBIMIZIN 33. GÜNÜNDE BAŞKANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ?

31.12.2015

                                              ACI KAYBIMIZIN 33. GÜNÜNDE BAŞKANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ…

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 33. gününde Başkanımızı anma ve genel olarak uygulanan sokağa çıkma yasaklarına karşı demokratik tepkimizi dile getirmek amacıyla Adliye önünde toplanan üyelerimizle Dört Ayaklı Minare önüne yürüyüşe geçildi. Ancak güvenlik gerekçesiyle Dağkapı Meydanı’nda avukatların önünü kesen güvenlik görevlileri Sur’a girişe izin vermedi. Burada bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

 

Bugün Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 33. Günündeyiz. İlk günkü gibi hüzünlü, ilk günkü gibi kederliyiz. Acımız ilk günkü kadar taze, matemimiz katiller bulunup adalet önüne çıkarılıncaya kadar devam edecek.

 

Bugün Diyarbakır Barosu üye ve yöneticileriyle birlikte Başkanımızın katledildiği yer olan insanlığın ortak mirası Dört Ayaklı Minare’ye yürüyüp Başkanımızı,  katledildiği yerde anacaktık. Ancak yürüyüşümüze sizin de şahit olduğunuz gibi izin verilmedi. Sur ilçesindeki Gazi Caddesinde sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen gidişimiz engellendi.

 

Ne Anayasa ne de yasalarda hiçbir yasal dayanağı olmayan sokağa çıkma yasakları,  bölgenin birçok yerinde; Cizre’de, Nusaybin'de, Silopi’de, Silvan’da Dargeçit’te ve Sur’da ne yazık ki halen devam etmektedir. Bu kanunsuz işlemlerin bir an önce sonlandırılmasını bekliyoruz. Sevgili Başkanımız Tahir Elçi’nin de son sözlerinde belirttiği gibi “Biz bu bölgede savaş, çatışma ve güvenlik operasyonları istemiyoruz. Barış, demokrasi, hak ve adalet istiyoruz.Sokağa çıkma yasaklarının her yerde derhal sonlandırılması talep ediyoruz.