ACI KAYBIMIZIN 27. GÜNÜNDEYİZ, BAŞKANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ!

25.12.2015

ACI KAYBIMIZIN 27. GÜNÜNDEYİZ, BAŞKANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ!

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin  aramızdan koparılışının 27. gününde burada toplanmış bulunmaktayız. Diyarbakır Barosu olarak, daha önce de sizlere deklere ettiğimiz üzere, Başkanımızın katilleri bulunana kadar her cuma burada yine sizlerle birlikte olacağız.

Etkinlikte bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Burhan DEYAR şunları söyledi;

“Hiçbir toprağa sığmaz! Bu onurlu halkı yüreğinde yer eden adını, mirasını, dik duruşunu hep yaşatacağız. Barışa adadığımız ilk can değilsin, son da olmayacaksın. Yolun umut, yolun barış, yolun ışıktır bize. Katillerini cezalandırmak için seni asırlarca anacağız. Bize bıraktığın hukuku, barışı ve özgürlükleri savunma, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkma iradeyle, bayrağını devralıyoruz. Bütün hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı hukukun üstünlüğüne inanarak karşı duracağız. Faillerin bulununcaya kadar senin korkusuzca, bıkmadan yürüdüğün yolda yürüyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.”

Avukatlar açıklamadan sonra bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra adliye içerisine yürüyerek etkinliğe burada son verdi.