Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
AB Sınırları İçinde Avukatların Serbestçe Hizmet Sunma Konulu Seminer

04.06.2015

Baromuz Meslek İçi Eğitim Komisyonunun katkılarıyla Adliyedeki Baro Seminer Salonumuzda 1, 2, ve 3 Haziran 2015 tarihlerinde Erasmus + Jean Monnet programları kapsamında Avrupa Birliği’nin desteğiyle Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Dç. Dr. Ozan Turhan tarafından baromuz avukat ve stajyer avukatlarına yönelik olarak AB sınırları içerisinde, ‘‘Avukatların serbest dolaşımına ve avukatlık mesleğine uygulanan ve AB vatandaşı avukatların mesleklerini diğer üye devletlerde de sürdürmelerine olanak tanıyan hukuki rejimin’’ anlatıldığı ÜCRETSİZ BİR SERTİFİKA (EĞİTİM) PROGRAMI gerçekleştirildi.

Program kapsamında, Avrupa Birliğine Türkiye’nin olası üyeliği durumunda konu ile ilgili AB mevzuatının ve Avrupa Adalet Divanı içtihatlarının Türkiye’deki avukatlara meslekleri açısından getireceği yenilikler (diğer üye devlet mahkemelerinde müvekkil temsili, unvanların ve diplomaların diğer devletlerde geçerliliği/tanınması, üye devlet barolarına kayıt, üye devletlerde büro kurma vs.) ve avukatlık hizmet sektöründe yaratacağı olası değişimler katılımcılara aktarıldı.  Anlatılan konular kapsamında AB’ne uyum sürecinde başta 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümleri olmak üzere, konu ile ilgili Türkiye mevzuatının AB hukuku hükümleri ile karşılaştırması da yapıldı ve dersler sırasında ilgili mevzuatta yapılması gerekecek değişiklikler de tartışıldı.
 

Programa devam eden katılımcılara verilecek olan AB Komisyonu Jean Monnet Programı ve Özyeğin Üniversitesi logolu resmi sertifikalar, hoca tarafından düzenlenerek önümüzdeki günlerde Baromuza gönderilecektir.

Av. Cihan İpek

Diyarbakır Barosu

Meslek İçi Eğitim ve Hukuki Araştırmalar

Komisyonu Koordinatörü