Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
AB Delegasyonu ve AB üyesi Ülkeler ile Av. Tahir Elçi soruşturma dosyasına ilişkin yapılan toplantıya dair basın bildirisi

23.06.2016

 

 

AB ve İnsan Hakları Savunucuları, Diyarbakır Eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı ele aldı

 


Basın Duyurusu
Ankara, 23.06.2016

 

AB Delegasyonunun ve AB üyesi devletlerin temsilcileri, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Özmen, Avukat Barış Yavuz ve insan hakları uzmanları ile 22 Haziran 2016 tarihinde AB İnsan Hakları Savunucuları Yerel Stratejisi çerçevesinde bir araya geldi.

Bu toplantı, Türkiye’nin önde gelen hukukçularından Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmaya ayrıldı.

Toplantıda insan hakları alanında Türkiye’nin uluslararası sorumlulukları doğrultusunda, cezasızlık ve demokratik bir toplumda insan hakları savunucularının korunması konularının ele alınmasının yanı sıra, kapsamlı, bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesinin ve sorumluların adalete teslim edilmesinin hukukun üstünlüğü açısından çok büyük bir önem arz ettiği vurgulandı.

AB Delegasyonunun ve AB üyesi devletlerin temsilcileri davayı izlemeyi devam etme konusunda görüş birliğine vardılar.

AB Rehber İlkeleri hakkında daha fazla bilgi için, AB Delegasyonunun web sayfasına bakabilirsiniz:          
http://www.avrupa.info.tr/eu-and-human-rights.html