50 YILLIK BARAJ İÇİN 12.000 YILLIK TARİHİ YOK ETMEYİN

16.08.2017

Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, baraj altında kalacak olan tarihi Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulundu. Son günlerde ülke gündeminde ve sosyal medyada da yer alan mağaraların dinamitle patlatılması olayına ilişkin önce esnafla sonra vatandaşlarla görüşülmek suretiyle yaşananlara ilişkin bilgi alınmış, ardından patlamaların gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunmuştur.

Yapılan tespitler ve görüşmelerin ardından kayaların düşürüldüğü bölgede Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen izlenim ve tespitlerini kamuoyu ile paylaşmak suretiyle bir basın açıklaması yapmıştır.

Basın açıklamasının ardından Batman Valiliğine ziyarette bulunulmuş, yapılan tespit, gözlem ve değerlendirmelerimiz Vali Ahmet Deniz'e iletilmiştir.