21ê Sıbatê Roja Zımanê Makî Li Cîhanê - 21 Şubat Dünya Anadil Günü

24.02.2020

Baroya Amedê, bi munasebata Roja Zimanê Dayikê, li Eywana Konferansê ya Tahîr Elçî panelek li dar xist. Moderatoriya panelê parêzer Şêxo Fîlîk kir û wêjavan Nadîre Guntaş Aldatmaz, nivîskar Selîm Temo û parêzer Mehmet Emîn Aktar jî weke panelîst tevlî panelê bûn. Di panelê de axaftin bi zaravayên kurmancî û kirmanckî hatin kirin.
Panel, bi belavkirina sertfikayên parêzerên komisyona zimanê kurdî û bi diyariyên plaketan bi dawî bû.

Diyarbakır Barosu tarafindan 21 Şubat Dünya Anadil Günü sebebiyle, Tahir Elçi konferans Salonunda bir panel düzenledi. Moderatorluğünü Av. Şeyho Filik'in yaptığı panele edebiyatçı Nadire Guntaş Aldatmaz, yazar Selim Temo ve avukat Mehmet Emin Aktar konuşmacı olarak katıldı. Panel Kürtçe'nin Kurmancî ve Kirmanckî lehçeriyle yapılan panelin ardından Diyarbakır Barosu Kürt Dili Komisyonu eylül ayında açtığı Kürtçe kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.