20 Baro Başkanından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısına Ziyaret

28.11.2019

28 Kasım 2015’te katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’yi anmak için Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Gaziantep, Hakkari, İzmir, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yalova'dan gelen Baro Başkanları, merhum Başkanımız Tahir ELÇİ’nin soruşturma dosyası hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ ile görüştü. Soruşturma dosyasında 4 yıl gibi uzun bir süredir ilerleme kaydedilmediği, dosyada henüz bir şüphelinin dahi bulunmadığı ve soruşturmanın daha fazla uzamasının toplum vicdanını ve tüm hukuk camiasını derinden üzdüğünü dile getiren Baro Başkanları soruşturma dosyasının etkin bir soruşturma ile bir an önce sonuçlandırılması ve kim olursa olsun faillerin yargı önüne çıkarılması taleplerini bizzat ilettiler.