15 Temmuz Darbe Girişimini Kınıyoruz!

15.07.2020

Askeri darbe ve sıkı yönetim uygulamalarına sürekli maruz kalmış bir toplum olduk.  Her darbede ve her darbe teşebbüsünde insan hak ve özgürlüklerinin sürekli askıya alındığına, darbe sonraları toplumun bir bütün olarak çok acı çektiğine tanıklık  ettik.

15 Temmuz 2016 tarihli  son darbe girişimi ile  parlamenter sistem, sivil siyaset ve demokratik hukuk devleti ortadan kaldırılmak istenmiştir.  Halkın hür iradesi ile seçilenlerin  ancak ve ancak yine halkın özgür iradesi ile görevden alınmaları seçeneği dışında başka bir müdahaleyi kabul edilemez buluyoruz. Halk iradesini ortadan kaldıran askeri, siyasi her tür darbeyi kabul etmediğimizi yineleyerek, darbenin karşında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz.

Diyarbakır Barosu olarak; 15 Temmuz darbe girişimini kınıyoruz.  Darbeye karşı mücadele ederken hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

DİYARBAKIR BAROSU