Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
10 Ekim Ankara Gar Katliamını Kınıyoruz

10.10.2019

BASINA ve KAMUOYUNA

Katliamın üzerinden tam dört yıl geçti.

10 Ekim 2015 günü çok sayıda sivil toplum örgütü ile bazı siyasi partilerin destek ve katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilmek üzere Emek, Barış ve Demokrasi adlı bir miting düzenleme kararı alınmıştır.

Miting başlamadan miting alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Ankara Tren Garı kavşağında, cihatçı IŞİD çete örgütü ile bağlantılı olduğu ortaya çıkan şahıslar tarafından 2 canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmiş ve bu katliamda 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştır.

Türkiye tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı bu saldırıda, polisin görevlerinin gereğini yapmak yerine yaralılara yardım etmeye çalışan halka yönelik müdahaleleri toplumun hafızasında canlılığını korumaktadır. Her ne kadar bu katliam ile ilgili olarak Baromuzun da takip ettiği bir dava açılmış ise de, dava sadece saldırganlara yardım eden kişilerle sınırlı kalmıştır. Kamu görevlilerinin saldırıdan önceki kasıt ve ihmalleri kamuoyunda çok tartışılmasına rağmen maalesef etkin bir soruşturma yürütülmemiştir.

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak; bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Olayda kasıt, kusur ya da ihmali bulunan tüm kişi, kurum ve yapıların ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz.  Emeği kutsayan, barış ve demokrasi taleplerini en olması gereken yerde ararken yitirdiğimiz kadın, erkek, yaşlı, genç 103 canı; rahmetle, özlemle, saygıyla anıyoruz.

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi