06.01.2023

2024 AVUKAT STAJYERLİĞİNE BAŞLAMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• İKİ (2) ADET DİPLOMA ÖRNEĞİ VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ (E DEVLET BARKOT KODLU- (OKULDAN VEYA NOTERDEN ONAYLI BİR ÖRNEK)
  • İKİ (2) ADET KİMLİK FOTOKOPİSİ
  • İKİ (2) ADET NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (Nüfus Müdürlüğü'nden veya E-Devlet'ten Alınabilir-Sadece İlgilinin)
  • İKİ (2) ADET İKAMEDGAH SENEDİ (Nüfus Müdürlüğü'nden veya E-Devlet'ten Alınabilir)
  • İKİ (2) ADET SABIKA KAYDI (Cumhuriyet Savcılığı'ndan veya E-Devlet'ten Alınabilir-Adli Sicil Arşiv Kayıtlı)

Not: (İlgilinin Adli Sicil Arşiv Kaydı var ise kesinleşme şerhli mahkeme kararları ile başvuru yapılacak.)

• İKİ (2) Adet SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN (SGK) KAYITLI OLMADIĞINA İLİŞKİN BELGE (4a, 4b ve 4c - Hepsinin bir arada gösterildiği- E-Devlet'ten alabilir-Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama )
  • SEKİZ (8) ADET BİOMETRİK FOTOĞRAF. (Ayrıca fotoğrafçıdan resminizi kimlik başvurusu sırasında kullanılacak diye hem kendinize hemde kayıt için sem@diyarbakirbarosu.org.tradresine isim belirterek elektronik olarak ve JPEG olarak yollamasını isteyin)
  • 625,00 TL STAJ BAŞLANGIÇ KESENEĞİ (BARO MUHASEBESİNE ÖDENECEK-Baroda Nakit veya Kredi Kartı-yada TR970003200012800000017905 Hesabına Havele/EFT)
  • 467,20 TL KARAR HARCI (9047) (ASKI SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA VERGİ DAİRESİNE YATIRILACAK)
  • YURTDIŞINDAN MEZUNLAR İÇİN ÖSYM YERLEŞTİRME BELGESİ-DENKLİK BELGESİ-NOKSAN DERSİ OLMADIĞINA İLİŞKİN BELGE-NOTER ONAYLI DİPLOMA BELGESİ

MEMUR OLAN/MEMURİYET GEÇMİŞİ OLAN ADAYLARDAN AYRICA;

• KURUMDAN ALINACAK HİZMET BELGESİ
  • SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN (SGK) KAYITLI OLDUĞUNA İLİŞKİN BELGE E-Devlet'ten alabilir-Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama )
  • BAĞLI BULUNDUĞU KURUMA YAZILACAK BEYAN DİLEKÇESİ (Staj Yapılacağına İlişkin-TBB’nin 2022/49 Duyurusuna ilişkin açıklama belirtilmelidir.)

BAĞLI BULUNDUĞU KURUMA CEVABİ YAZISI (Staj Yapılacağına İlişkin -Çalışma İzin Belgesi (TBB’nin 2022/49 Duyurusuna ilişkin açıklama belirtilmelidir.)

STAJ YAPILMASINA İLİŞKİN İZİN BELGESİ ÖRNEĞİ

Yukarıda kimlik bilgileri bulunan …….. personel, kurumumuzda ………………… olarak çalışmakta olup; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu, TBB Staj Yönetmeliği ve TBB’nin 2022/49 sayılı duyurusu kapsamında gereğini sağlayacak şekilde, avukatlık stajını fiilen yapması, gerek Adalet Komisyonu gerekse Avukat yanı stajında mesai saatleri içerisinde ve gerektiği hallerde mesai saatleri dışında staj eğitimlerine kesintisiz katılması, staj eğitim faaliyetlerinin aksatılmadan tamamlanması konusunda, kurumumuzca söz konusu personele ilgili kanun ve yönetmelikte belirtilen kolaylıklar ve izin imkanlarının sağlandığı hususunu bilgilerinize arz ederim.

• ÜCRETSİZ İZİN/İSTİFA YAZILARI/STAJA BAŞLANGIÇ YAZILARI VE KURUM OLUR/İZİN YAZISI

Diğer Duyurular