06.01.2023

2024 Ruhsat Başvurusu İçin Gerekli İşlemler

1- Ruhsat Harcı (Vergi Dairesine Yatırılacak-9069)                                                                     9.163,60 TL

2- Karar Harcı(Vergi Dairesine Yatırılacak-9047)                                                                         467,20 TL

3- TBB Giriş Keseneği (TR320013400000265362700014 TBB Ankara Deniz Bank)         300,00 TL

(Not: Alıcı Kısmına Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı yazılacak.)

4- Kimlik Ücreti (TR 940003200012800000045701 (TEB) Diyarbakır Şubesi                     200,00 TL

(Türk Ekonomi Bankası (TEB) Not: Alıcı Kısmına Diyarbakır Barosu Başkanlığı yazılacak.)

5-Baro Giriş Keseneği(Baro Muhasebesine Yatırılacak)                                                              1.000,00 TL

6- T.B.B Giriş Keseneği(Baro Muhasebesine Yatırılacak)                                                              126,00 TL

Baro Giriş Keseneği ve Aidat, karar alındıktan sonraki gün Baro Muhasebesine elden veya kredi kartı ile yada

İBAN   :TR 97 000 32 000 128 000 000 17905 nolu banka hesabına iki miktar birden isim ve soyisim ve açıklama yazılarak yatırılmalıdır.

Yaptığınız bütün ödemelerin dekontlarını ve diğer belgelerle birlikte Baroya teslim etmeniz gerekmektedir.

7- Dört (4) adet 6x9 Avukat Cübbeli-Erkekler için Kravatlı Biometrik Fotoğraf

8-  SABIKA KAYDI (Cumhuriyet Savcılığı'ndan veya E-Devlet'ten Alınabilir-Adli Sicil Arşiv Kayıtlı)

Not: (İlgilinin Adli Sicil Arşiv Kaydı var ise kesinleşme şerhli mahkeme kararları ile başvuru yapacak.)

Sabıka Kaydı (Evlilik, Ad-Soyad, Doğum Tarihi vb. değişiklik olmuş ise eski bilgilere göre ayrıca sabıka belgesi alınacak)

9- BİR (1) Adet SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA (SGK) KAYITLI OLMADIĞINA İLİŞKİN BELGE(4a, 4b ve 4c - Hepsinin bir arada gösterildiği-E-devletten sosyal güvenlik kayıt sorgulama)

MEMUR STAJYERLER İÇİN

• KURUMDAN ALINACAK HİZMET BELGESİ
  • SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN (SGK) KAYITLI OLDUĞUNA İLİŞKİN BELGE E-Devlet'ten alabilir-Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama )

10- Bir Adet Kimlik Fotokopisi (Memurlar için gerekli değil)

Stajın bitimine 1 ay kala Staj Bitim Tezi’nin hazırlanıp sem@diyarbakirbarosu.org.tradresine e mail olarak gönderilmesi ve elden teslim edilip staj tez sunumu için bilgi/randevu alınması gerekiyor.

• Memur olanlar Stajın bitimine 1 ay kala Savcılık ve Çalıştıkları Kurumdan FETÖ/PYD ile hakkında herhangi bir soruşturma yürütülmediğine ilişkin yazı yazılması için Baroya başvuru yapmaları gerekiyor.
  • YURTDIŞINDAN MEZUNLAR İÇİN ÖSYM YERLEŞTİRME BELGESİ-DENKLİK BELGESİ-NOKSAN DERSİ OLMADIĞINA İLİŞKİN BELGE-NOTER ONAYLI DİPLOMA BELGESİ (Staj Başlangıç Aşamasında Vermeyenler için)

Diğer Duyurular