Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Diyarbakır Barosunun Yeni Yönetimi Mazbatalarını Alarak Göreve Başladı

12.10.2016

Diyarbakır Barosunun Yeni Yönetimi Mazbatalarını Alarak Göreve Başladı

Diyarbakır Barosunun 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde yapılan 45. Olağan Genel Kurulunda Baro Başkanı seçilen Av. Ahmet ÖZMEN ve Yönetim Kuruluna seçilen üyeler bugün saat 10.00’da Yenişehir İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Diyarbakır Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı olan Eyüp MERGEN’den mazbatalarını aldı. Mazbatalarını alan Baro Başkanı Av. Ahmet ÖZMEN ve Yönetim Kurulu Üyeleri  Av. Nahit EREN, Av. Serhat EREN, Av. Ahmet DAĞ, Av. Sertaç BULUTTEKİN, Av. Cihan ÜLSEN, Av. Nuşin UYSAL, Av. Muhammet Neşet GİRASUN, Av. Mahsum BATI, Av. İmran GÖKDERE ve Av. Velat ALAN  göreve başladılar. 





Diyarbakır Barosunun Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, geçtiğimiz yıl 28 Kasım’da bir suikast sonucu katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’nin kabrini ziyaret etmiştir. Kabristan başında kısa bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Ahmet ÖZMEN; Tahir ELÇİ’nin, Diyarbakır Barosunun ebedi başkanı olarak kalacağını, kendilerinin de Tahir ELÇİ’nin bıraktığı mirası daha da ileriye götürmek için ellerinde geleni yapacaklarını ifade etti. Tahir ELÇİ’nin kabir ziyaretinin ardından yine yakın zamanda kaybettiğimiz değerli meslektaşımız Av. Emrullah Engin AKYÜREKLİ ve önceki dönem Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Önder ÜNGÜR’ün kabirleri de ziyaret ettiler. 











Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz,  geçtiğimiz günlerde kapatılan bazı gazete ve televizyonlarda çalışan emekçilerin, Diyarbakır Gazeteciler Cemiyetinde başlattıkları oturma eylemine destek ziyaretinde bulundu. Baro Başkanımız burada yaptığı açıklamada gazetecilik faaliyetinin özgürce yapılabilmesi temennisinde bulunarak gazetecilerle dayanışma içinde olacaklarını ve kendilerinin bu haklı mücadelelerini desteklerini belirtti.