Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Bölge Barolarından Ortak Açıklama; Her Koşulda Barışı Savunmalıyız!

21.11.2022

TSK, savaş uçaklarıyla başta Kobani olmak üzere Suriye’nin kuzeyi ve doğusunda bulunan birçok alana 20.11.2022 tarihinde hava harekatı gerçekleştirmiştir. 

Açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre başlayan askeri operasyonda can kayıpları ve yaralananların olduğu belirtilmektedir. Askeri operasyonların sürmesi halinde şüphesiz daha fazla can kaybı yaşanacaktır. 

Hava operasyonlarının yapıldığı alanlar; Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaştan sonra IŞİD’den temizlenen ve güvenliğin yeniden tesis edildiği, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı alanlardır.

Ülke olarak yıllardır savaşın, çatışmanın ve şiddetin sorunları çözmekten ziyade daha da derinleştirdiğini yaşanan büyük acılarla tecrübe etmiş bulunmaktayız. Bugün ihtiyacımız olan şey; Kürtlerin yoğun yaşadığı alanlara askeri operasyonlar düzenlemek suretiyle sorunu derinleştirmek değil, toplumun her kesimiyle barışmaktır. Türkiye’nin komşu halklarla ilişkilerini barışı gözeterek sürdürmesi, herkes için elzemdir.

Bireyler, gruplar ve halklar; vazgeçilmez, adil, sürdürülebilir ve kalıcı barış içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkın sağlanması ve korunması sorumluluğu devletlere aittir.

Biz aşağıda imzası bulunan Barolar savaşa karşı barışı savunmanın sorumluluğuyla; bölgede, sorunların çözümden ziyade yeni sorunlara sebebiyet verecek operasyonları halklar arasındaki barış zemini açısından tehlikeli görüyor ve hükümeti sorunlara askeri müdahaleler yerine barışçıl siyasi çözümler aramaya davet ediyoruz.

1- Ağrı Barosu
2- Batman Barosu
3- Bingöl Barosu
4- Dersim Barosu
5- Diyarbakır Barosu
6- Hakkari Barosu
7- Mardin Barosu
8- Muş Barosu
9- Siirt Barosu
10- Şanlıurfa Barosu
11- Şırnak Barosu
12- Van Barosu