Baro Başkanımızın Katledilişinin 137. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 137. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

Değerli Basın mensupları, Diyarbakır Barosu olarak sevgili Tahir ELÇİ'nin katledilişini protesto etmek ve faillerin bulunamayışını, yargı karşısına çıkarılmamasını protesto ve talep etmek için tam 137. Haftadır Diyarbakır Barosu olarak cuma günü aynı saate Adliye Sarayı önünde toplanıyoruz.

137 Hafta geçti üzerinden Tahir ELÇİ'ye ve Tahir ELÇİ'nin savunduğu barışa, kardeşliğe bir arada yaşam arzusuna adalete sıkılan kurşun üzerinden tam 137. hafta geçti. Tahir ELÇİ kardeşliğin, Barışın ve Adaletin sembolüydü ve öyle kalmaya devam edecek.

Ama ne yazık ki tüm çabalarımıza tüm girişimlerimize rağmen Tahir ELÇİ'nin failleri henüz bulunmuş ve yargıya teslim edilmiş değildir. buradan defalarca soruşturma dosyasındaki eksiklikleri yapılmayan hususları dile getirdik. Hükümetin, Devletin en tepesinden Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına, Adalet Bakanına defalarca çağrıda bulunduk. Tahir ELÇİ soruşturma dosyasının çözüleceği sözü veren dönemin Başbakanına, Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına sözlerini tutmalarını yönünde defalarca çağrıda bulunduk. buradan bir kez daha sizler aracılığıyla sesleniyorum. Tahir ELÇİ'nin faillerini bulunuz sorumluluğunuzu yerine getiriniz. verdiğiniz sözü tutunuz. bugün aramıza Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezinden arkadaşlarımız meslektaşlarımız bulunuyor. Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Fırat AYÇİÇEK'e ve meslektaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Şimdi 5 dakikalık sesiz oturma eylemimiz olacak.